註冊 登入

強積金同龐氏騙局有咩分別!?

強積金同龐氏騙局有咩分別!? E-mail 此主題給朋友

其實....強積金同龐氏騙局有咩分別!?
可能比龐氏騙局更厲害...因為強積金係正苦局市民去供...明呃都要供...
而且可能比龐氏騙局更難爆煲...只要個個月都人供款...就有新資金比舊客戶!
其實香港正苦應該請馬多夫做顧問看看強積金有冇罷天仙局

回覆 引用 TOP

一個爆左

另一個未爆

熱門搜尋: interior design 鋁窗工程 按揭 裝修設計
我無乜 M1
又不能制造 M2
不過最鐘意食 M3

回覆 引用 TOP

一個強逼一個自願

好迷茫 唔知點算

回覆 引用 TOP

你到底知唔知咩叫龐氏騙局呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 superbhn 於 2008-12-17 05:07 PM 發表

有咩分別,都是黑箱作業.

熱門搜尋: 婚紗晚裝 耳環 ring 結婚對戒 婚禮 婚宴 情侶戒指

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 superbhn 於 2008-12-17 17:07 發表

金字塔層壓式手法麻!!!
點解discuss d人咁鐘意反問人知唔知!?想托高自己,暗示人無知?!

熱門搜尋: 五十肩 牙醫 肩周炎

回覆 引用 TOP

硬虧當交稅

回覆 引用 TOP

前者大小通吃...後者專做大MASTER..
前者焗你賭....後者願者上釣..

熱門搜尋: 減肥方法 黑眼圈 面霜 減肚腩 粉底
免責聲明:
本人所發表的包括但不限於文章,圖片和超連結,並不可靠,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 關里隱士 於 2008-12-17 17:10 發表

有極大分別!!!!!!!!!

強積金係極大負回報騙局, 我供左 5 年都要 lost 50%

龐氏騙局起碼有 >10% 高回報, 只有最尾o個水 lost 100%, 我都 lost 50%, 從來都冇回報
冇計....呢個騙局有港正苦支持,已經唔係騙局....係"緊局"明知係呃都要比.....爆既機會可能接近0%
除非有贖回潮

熱門搜尋: 洗頭水 植髮 脫髮問題 假髮 染髮 膠原蛋白 shampoo

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingtse0413 於 2008-12-17 05:15 PM 發表

金字塔層壓式手法麻!!!
點解discuss d人咁鐘意反問人知唔知!?想托高自己,暗示人無知?!
後面果句,我好鬼認同.

熱門搜尋: 不織布袋 韓國時裝 鑽石 ring 情侶戒指

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陰暗的角落 於 2008-12-17 05:07 PM 發表

一個強逼一個自願
離譜

回覆 引用 TOP

提起MPF ,   火都來.  PK 正苦

回覆 引用 TOP

政府不負責任   

熱門搜尋: 五十肩 牙醫 肩周炎 口罩

回覆 引用 TOP

最慘就係今年同出年將會退休啲人,真係局住輸錢

熱門搜尋: ielts 抑鬱症 情緒病

回覆 引用 TOP

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。