• 瀏覽: 894,796
  • 回覆: 1,882
  • 追帖: 126
引用:
原帖由 garfield_cat 於 2016-1-20 12:22 PM 發表

如遇會員違規, 請檢舉,
否則版主難以跟進, 謝謝
taspeculater  <== 股霸 又開新account 已經出左146post廣告啦

回覆 引用 TOP

已處理

回覆 引用 TOP

我或許比較婆媽同長氣..
每個人都希望開心愉快..
為咩有D人係都要令自已唔開心..
佢選擇唔開心係佢自由..
但..每日去人地地方做D嘢令其他人唔開心..
點解呢 有咩好處呢
我的出發點是希望減少爭拗..
我明白我未必對..即使對.亦不代表其他人要認同

種瓜得瓜~種豆得豆~天道循環~報應不爽

回覆 引用 TOP

版主仲未意識到財經版政治化既後果

絕唱一段芊芊 愛無非看誰成繭
和你對弈輸贏都回不去
一曲輕描淡寫勾勒盡是我的呼吸
山窮水絕處回眸一遍你

回覆 引用 TOP

今天超版鎖了我118支持唔住區的貼..
開這貼前..已在2888貼面告訴某人..
如他再入2888貼..會開.他即時進入..故開此貼..
個人尊重超版鎖貼的決定..
(我講左不再在投訴版投訴..就不會去)
我想說的是..
眾多會員的意見..
都希望財版正常討論..
減少不必要的駡戰和挑釁..
要達到這目標..
只有某小部份人不再4處挑釁..
而不是打壓..懲罰對被挑釁而作反應的人..
這不會有效...我股..

普普通通
如果911~歐洲難民是果~~因在那裹~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Dicklee1997 於 2015-12-31 09:00 AM 發表

違規的已處理, 檢舉不一定成立, 大家要明白討論區不是一言堂, 正/反的聲音也要接受, 因此, 輕微的揶揄說話, 版主也未必干預, 可是一些明顯的挑釁說話就必須出手, 至於長期作出挑釁的行為(即使字眼上沒有明顯違 ...
今早01.35...811m在2888頂住區又留一貼
for record only..
明天我會在這處再提意見...去街街

普普通通
如果911~歐洲難民是果~~因在那裹~

回覆 引用 TOP

確認我婆媽和長氣..
我有一段時間較少在財版回貼..
自去年秋天開始才回報價區回貼..
原因之一是有故友被人檢舉扣分至不願再參與..
而這人檢舉完我們群組的人仍每日在群組挑釁..
===========================
言論自由是香港核心價值之一..
只是..一個人每日在貼面...
1, 天滅中共..
2, 8964..
3, 中國人是狗..
4, 警察也是狗..
呢4項已成他的商標..無人不知..
佢關埋門..自己老友狗嚟狗去狗足一日..
佢自由..
但..在財經版貼呢D..
確實影響他人..
管理人員認為其他人可無視這些言論..
管理人員也說這些言論可接受..
到底幾多人有這麼高修為..有仙佛般忍耐力..
當其他人回應..如..若有人在我面前說中國人是狗..
我只有4個大字..請佢跳舞..
就因用字不當被扣分..ban ac..ban ip..
我真不想相信這是香討管理的理念..
=========================
我曾承諾永不再到投訴版出貼..
我再承諾..若財版管理團隊仍是這一班人..
我永不再在這貼申訴..
冇意思的..
=======================
有永久的香討..沒有永久的會員

種瓜得瓜~種豆得豆~天道循環~報應不爽

回覆 引用 TOP

為何我用表情公仔就比你地以灌水為理由扣我兩次分?
但某人常常噏 : 8964, 天滅中共,咀咒中國,為何此人又從無被禁言或扣分?,
更甚是有些人叫中國人做支那人,板主理應知支那人一名是怎樣來的 ?但我身為中國人,扣分不重要,唔上香討亦唔重要,但我一定發聲!!!
若你真是中國人,你接受倒嗎 ?你若接受倒我就無話可說了,你地憑自己良心扣吧 !呢度你話事 !

回覆 引用 TOP

可能版主當自己係香港人,唔係中國人。
咁如果有人成日講「香港人係狗」,唔知版主會點做呢?

人係要互相尊重,某人唔尊重別人,難道反而係佢啱?

[ 本帖最後由 diverstranger 於 2016-2-2 09:03 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

黑記, 你為什麼沒有拍下"示威者"的殘暴?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A飛狐 於 2016-2-2 04:23 發表

為何我用表情公仔就比你地以灌水為理由扣我兩次分?
但某人常常噏 : 8964, 天滅中共,咀咒中國,為何此人又從無被禁言或扣分?,
更甚是有些人叫中國人做支那人,板主理應知支那人一名是怎樣來的 ?但我身為中國人 ...
首先, 我暫不討論上述的言論是否與金融版有關, 如要針對數句的言論是否離題的話, 論壇1半以上的帖也要封帖,
因此, 版主在執行言論是否"文不對題"時, 樓主開帖的標題及#1會比較嚴謹, 之後的討論內容如不嚴重離題, 一般會自由讓會員討論的,
否則一句早晨也禁, 或一句問候說話都禁的話, 論壇必定要關門, 也是不切實際

回應上述, 紅字唔得, 違規總版4, 種族歧視言論
藍字要看情況而定, 會員有自由發表自己對任何政權的意見, 版規是保障會員, 不是保障任何國家或政權,
只要不是攻擊另一會員便可..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 魯圖 於 2016-1-30 16:09 發表

版主仲未意識到財經版政治化既後果
不只是財經版, 很多版塊也是, 足球版講下波也會有人插上一句政治言論, 這已是論壇近年來的常態, 見怪不怪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 diverstranger 於 2016-2-2 09:01 發表

可能版主當自己係香港人,唔係中國人。
咁如果有人成日講「香港人係狗」,唔知版主會點做呢?

人係要互相尊重,某人唔尊重別人,難道反而係佢啱?
那裡? 有檢舉嗎?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]