註冊 登入

愛琴海岸 AEGEAN COAST 專區

愛琴海岸 AEGEAN COAST 專區 E-mail 此主題給朋友

各位黃金海岸 , 愛琴海岸 既朋友 , 你們好嗎?
唔知呢度多唔多人住黃金海岸 , 愛琴海岸呢?
小妹新搬黎愛琴海岸~~
唔多見有愛琴海岸的FORUM , 都好小見到有人討論~

住黃金海岸 , 愛琴海岸既朋友 , 入黎吹下水~識個朋友啦~

回覆 引用 TOP

精選樓盤
愛琴海岸 官方網頁~~

http://www.aegeancoast.com.hk/

回覆 引用 TOP

住 宅 單 位 總 數 1,624 個  
座 數 7 座 ( 第 1 至 8 座 不 設 第 4 座 )  
層 數 29 層( 1 - 32字樓 ; 不 設 4 、14 及 24 字樓  )
標 準 樓 層 高 度 2.8 米 ( 兩 地 台 間 距 離 )  
停 車 場 層 數 2 層 ( 地庫1及2 )
車 位 總 數 954 個 住 客 、49 個 商 業、 35 個 訪 客及52 個 電 單 車 位  
會 所 設 施 ( 室 內 ): 兒童遊戲室 、室內遊樂場 、水力按摩池 、 休憩雅座 、閱讀室 、 健身室 、 音樂室 、鋼琴室 、karaoke/ 影視娛樂室 、多用途室 、桑拿浴室、 蒸氣浴室 、 25 米室 內恒溫泳池及多用途運動場 (羽毛球場 / 籃球場 )
( 室 外 ) : 戶外游泳池 、 水力按摩池 、 燒烤場 、網球場 、 戶外兒童遊樂場及園藝花園

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fybb 於 2008-6-18 11:19 AM 發表

there used to be an ac forum and many residents left post, but it disappeared
我上YAHOO搵到幾個FORUM , 不過全都冇得睇~~
你又係住愛琴的嗎?

回覆 引用 TOP

你好,我買咗,未入住.

好住嗎?

回覆 引用 TOP

回覆 1# 的帖子

多謝你設立愛琴海岸專區, 唔該晒
我上兩個星期入去睇過樓, 老婆大人好鐘意個環境, 特別是向海的B,E大單位;
你住係果度, 請問知唔知海景最正係第幾座呀? 唔該先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 investking 於 2008-7-2 11:26 PM 發表

你好,我買咗,未入住.

好住嗎?
哈哈~其實我都係岩岩收樓仲未搬入去呀^^
呢幾日都有入去 , D保安幾好唔錯^^
我應該月中就會搬入黎住啦~
你呢??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 japanboy 於 2008-7-3 06:31 AM 發表

多謝你設立愛琴海岸專區, 唔該晒
我上兩個星期入去睇過樓, 老婆大人好鐘意個環境, 特別是向海的B,E大單位;
你住係果度, 請問知唔知海景最正係第幾座呀? 唔該先
係呀!環境真係一流喔~
小妹住的不是向海單位 , 我唔知道邊座既海境最靚呢~~~SORRY~
不過我諗應該中間D會靚D啦~對得正D嘛~

同埋呢度好多人養狗呀!
不過又好乾淨播`~入黎住真係好舒服~~~
希望可以同你做到街坊啦^^

回覆 引用 TOP

樓下會所個花園好多蝸牛喔~
尋晚見到有兩隻蝸牛合埋左一齊搞搞震呢~哈哈哈!!

聽個地產經紀講愛琴仲有上升既空間 , 仲要係唔小TIM播....
都唔知係咪真......不過愛琴個價都幾穩定.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 活著有你多好 於 2008-7-3 09:26 AM 發表

係呀!環境真係一流喔~
小妹住的不是向海單位 , 我唔知道邊座既海境最靚呢~~~SORRY~
不過我諗應該中間D會靚D啦~對得正D嘛~

同埋呢度好多人養狗呀!
不過又好乾淨播`~入黎住真係好舒服~~~
希望可以同你做到街坊 ...
我都好想入嚟住呀, 愛琴的環境實在好靚, 而且住在那的人看上來有較高質素  
在看愛琴當天也同時看了深井的X堤, 但發覺那裡的人好多在露台/窗門掛上萬國旗, 感覺像屋邨

PS: 好多謝你開左呢個住戶專區, 按版規, 你要PM通知版主, 他才會在主題設置高亮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fybb 於 2008-7-3 10:59 AM 發表

B,E in the middel blocks are the best - block 5, 6. quality of the 2nd phrase is a bit better (6, 7, 8) in terms of craftsman work.

http://farm2.static.flickr.com/1331/664985703_d8a3b7c ...
唔該晒, 但我聽的朋友講, 佢地話1,2,3座的B,E單位的海景單位會好些, 因為這幾座的方向略向西, 直望黃金海岸酒店, 左邊的海景, 不會被黃金海岸的HR阻檔; 我上次都睇過第6,7座的海景單位,也發覺此點, 所以想睇吓住開1,2,3座的師兄有乜高見   

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fybb 於 2008-7-3 10:54 AM 發表

the fungshui of ac is really good, esp. those facing the sea
風水都睇埋?哈哈~~
不過起碼住得舒服,心情好D,乜都會好啦~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。