• 瀏覽: 7,151
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
施:我咪講左囉 跌一半好奇咩

發布時間:10分鐘前

黃竹坑站上蓋港島南岸2期揚海一個花園特色戶以1080萬元沽出,2年帳面蝕786.6萬。市場人士指,揚海1B座低層C室,實用面積549平方呎,另花園454平方呎,以1,080萬元沽出,呎價19672元。售價較2022年1月購入價約1866.6萬元,帳面蝕786.6萬貶值4成,輸左近半層樓。

據土地註冊處資料,揚海對上一宗成交為2期2A座高層F室,實用面積604平方呎,成交價1766萬元,呎價29233元。

https://ps.hket.com/article/3789 ... 貶值4成輸左半層樓?mtc=60037

二萬蚊一呎以上嘅樓冇銷路

甘能平,

依啲成交ccl 唔會反映。

真係仲有得跌

引用:
原帖由 multinumbers123 於 2024-7-10 17:42 發表

甘能平,
新業主 onl79,舊業主分分鐘收左50%回佣宜家仲有賺

引用:
原帖由 叔叔要不要 於 2024-7-10 17:36 發表

黃竹坑站上蓋港島南岸2期揚海一個花園特色戶以1080萬元沽出,2年帳面蝕786.6萬。市場人士指,揚海1B座低層C室,實用面積549平方呎,另花園454平方呎,以1,080萬元沽出,呎價19672元。售價較2022年1月購入價約1866.6萬元,帳面蝕786.6萬貶值4成,輸左近半層樓。

據土地註冊處資料,揚海對上一宗成 ...
恭喜
可以甩身

引用:
原帖由 叔叔要不要 於 2024-7-10 17:36 發表

唔好再信AA有住的功能,最重要是價否則乜都輸L 死。

陸續有來

引用:

接貨者,仲有機會2年後再蝕50%

真心唔明俾得起咁嘅錢點解要住黃竹坑
根本就係工業區

有地鐵方便

引用:
原帖由 陳知英 於 2024-7-10 17:41 發表

二萬蚊一呎以上嘅樓冇銷路
五百萬至啱價

引用:

俾你估中

鍵盤翻頁
左右