• 瀏覽: 1,988
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
本主題由 胡三刀 於 2024-7-12 18:42 使用 提升卡
大行報告|摩通大升比亞迪目標價86%、全城最「牛」 料兩年後全球交付達600萬輛、媲美豐田一半
https://inews.hket.com/article/3789520?r=cpstni

引用:
原帖由 胡三刀 於 2024-7-10 12:18 發表

大行報告|摩通大升比亞迪目標價86%、全城最「牛」 料兩年後全球交付達600萬輛、媲美豐田一半
https://inews.hket.com/article/3789520?r=cpstni
摩通料比亞迪全球交付600萬輛中,海外市場交付約150萬輛
海外市場能為比亞迪提供更強勁的成長機會
調高比亞迪2024至2026年盈利預測10%至16%
比亞迪 (01211) 近年積極拓展海外市場,摩根大通預期,比亞迪全球交付量(包括中國)於2026年將達至600萬輛,約為目前大眾汽車(VW)三分之二或豐田汽車一半以上。比亞迪全球交付600萬輛中,海外市場交付約150萬輛,其餘在中國國內,意味比亞迪在全球輕型汽車市場佔有率(包括燃油車)將從2023年的3%,擴大至2026年的7%,而新能源汽車市場佔有率(不包括油電混能車)則維持約22%。

摩通目標價屬全行「最牛」,比亞迪今早股價曾升近3%,最新升幅回順至1.4%,暫報238.6元,成交已逾10億元。

你狂開post, 就快倒跌

呢啲外G讚完之後通常都….

引用:
原帖由 買入港股等爆升 於 2024-7-10 12:21 發表

呢啲外G讚完之後通常都….
又唔使咁灰嘅,是否金子一定會發光

引用:
原帖由 前後抽插 於 2024-7-10 12:21 發表

你狂開post, 就快倒跌
好戲在下星期

引用:
原帖由 胡三刀 於 2024-7-10 12:37 發表

好戲在下星期
你咪再搞笑

Great 

引用:
原帖由 前後抽插 於 2024-7-10 12:38 發表

你咪再搞笑
到時咪知囉,你咁緊張做乜

留毛學野🤣

引用:
原帖由 胡三刀 於 2024-7-10 14:11 發表

到時咪知囉,你咁緊張做乜
你同沈大師一樣, 下星期跌就推下下星期

引用:
原帖由 前後抽插 於 2024-7-10 14:27 發表

你同沈大師一樣, 下星期跌就推下下星期
下星期尾股爆插

唔爆再下星期

引用:
原帖由 買尾國股等跳樓 於 2024-7-10 14:29 發表

下星期尾股爆插

唔爆再下星期
沈大師個仆街每次開LIVE都話美股差唔多, 睇位沽  
一路講足3年, 一跌就話自己高位沽左, 爆升就話未開沽

引用:
原帖由 前後抽插 於 2024-7-10 14:54 發表

沈大師個仆街每次開LIVE都話美股差唔多, 睇位沽  
一路講足3年, 一跌就話自己高位沽左, 爆升就話未開沽
自從佢推介788無料到後刀無乜留意佢啦