• 瀏覽: 10,690
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
+2
樓市2021年已經炒到瘋狂, 有好多人仲停留在炒樓可以發達的想像之中, 然而, 世界已經改變, 昔日擁有就賺之舖市已率先倒下, 警號已經響起, 大家仍然可以當聽唔到, 但當樓災來臨之時, 不要想著能全身而退

不賭是贏

引用:
原帖由 輸爆光 於 2024-7-9 17:31 發表

樓市2021年已經炒到瘋狂, 有好多人仲停留在炒樓可以發達的想像之中, 然而, 世界已經改變, 昔日擁有就賺之舖市已率先倒下, 警號已經響起, 大家仍然可以當聽唔到, 但當樓災來臨之時, 不要想著能全身而退
我朋友前幾年,日日叫人買樓,又話一定跟通脹升,又話以前人工幾多一定升。
現在提都冇提。
其實野買左返黎會舊,一定跌就真,樓唔會跌太多已經好好

引用:
原帖由 annabb 於 2024-7-9 17:40 發表

我朋友前幾年,日日叫人買樓,又話一定跟通脹升,又話以前人工幾多一定升。
現在提都冇提。
買左個頂, 舊野係跌得好快, 遲D十大屋苑真係唔值錢, 想搵人回收都難

引用:
原帖由 annabb 於 2024-7-9 17:40 發表

現在提都冇提。
頭兩句以為你朋友係汪生😂

但後面話現在提都唔敢提就知唔係,因為汪生仲幻想在樓市爆升夢中世界

引用:
原帖由 車站宇宙的婆仔 於 2024-7-9 18:59 發表

但後面話現在提都唔敢提就知唔係,因為汪生仲幻想在樓市爆升夢中世界
汪生話贏形勢輸樓價

引用:

現在提都冇提。
我2018年之前都係叫人買樓,2018以後已經無再咁做

對呀瘋狂地加租

引用:

現在提都冇提。
咁啱嘅.我有個朋友又係咁喎.會唔會你朋友即係我朋友呢?

廢淡真係好可憐

日日幻想業主樓爆, 平衡自己心理, 現實中業主毫無影響 收租魚翅撈飯

仲有好多傻硬輸爆光仲喺度死撐,好睇

引用:
原帖由 某年仲夏 於 2024-7-9 19:49 發表

仲有好多傻硬輸爆光仲喺度死撐,好睇
輸硬傻爆光  

引用:
原帖由 車站宇宙的婆仔 於 2024-7-9 18:59 發表

汪汪係一個經典。🤭🤭🤭

有升就有跌,力屎不斷重複

引用:
原帖由 望見巨根P圖 於 2024-7-9 19:35 發表

廢淡真係好可憐

日日幻想業主樓爆, 平衡自己心理, 現實中業主毫無影響 收租魚翅撈飯
拿去洗啦

附件

Screenshot 2024-07-04 221749.png(993.58 KB)

Screenshot 2024-07-04 221749.png

鍵盤翻頁
左右