• 瀏覽: 2,441
  • 回覆: 9
開錯價嘅教訓   

恒珀變相減價17%後單日沽16伙

恒和地產旗下現樓項目恒珀,開售兩周未有成交下,日前修訂價單提高折扣優惠至30%後,變相減價約17%,市場消息指,項目單日售出約16伙。

恒珀為單幢盤,提供42伙,發展商上月首推30伙、折實均呎約18,754元,並於同月22日發售,惟開售逾兩周仍未開齋。其後上載修訂價單,涉及新增折扣優惠,包括將上限4.25%的代繳印花稅優惠,劃一改為3%印花稅折扣,另設有6%暑期優惠折扣及5%升級置業折扣,總折扣率由原先16%,增至30%,首推折實均呎亦下調約15,629元,減幅約16.7%。
https://finance.mingpao.com/fin/instantp/20240709/1720514412943

引用:
原帖由 驚青猛男 於 2024-7-9 17:06 發表

開錯價嘅教訓   

恒和地產旗下現樓項目恒珀,開售兩周未有成交下,日前修訂價單提高折扣優惠至30%後,變相減價約17%,市場消息指,項目單日售出約16伙。

恒珀為單幢盤,提供42伙,發展商上月首推30伙、折實均呎約18,754元,並於同月22日發售,惟開售逾兩周仍未開齋。其後上載修訂價單,涉及新增折扣優惠,包括將上限4.2 ...
開錯唔緊要, 最緊要劈得快, 購買力唔等人

引用:
原帖由 買樓唔好搞阿叔 於 2024-7-9 17:08 發表

開錯唔緊要, 最緊要劈得快, 購買力唔等人
即刻學x哥劈17%,但學唔足   

會唔會係專登叫高價,依家再扮減價,講到好似好平咁?

仲有26件如果清唔晒的話, 果16個買家又要跌入高回佣旋渦。

引用:
原帖由 驚青猛男 於 2024-7-9 17:06 發表

開錯價嘅教訓   

恒珀為單幢盤,提供42伙,發展商上月首推30伙、折實均呎約18,754元,並於同月22日發售,惟開售逾兩周仍未開齋。其後上載修訂價單,涉及新增折扣優惠,包括將上限4.2 ...

釣到16條水魚

引用:
原帖由 Youngbro 於 2024-7-9 18:08 發表

釣到16條水魚
希望係水魚吾好係艇仔 la
🤭🤭🤭

減價係最差嘅銷售手法,所以用增加優惠作招萊,實情係減價

一萬五千幾一呎市區新樓近地鐵站, 其實都有啲競爭力。

引用:
原帖由 陳知英 於 2024-7-9 23:01 發表

一萬五千幾一呎市區新樓近地鐵站, 其實都有啲競爭力。
15k幾,市區近鐵抵的話, 一樣可以去買返件牛頭角Bal
任買