• 瀏覽: 3,848
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
本主題由 okla3 於 2024-6-12 15:27 使用 提升卡
1. 地產發展商回佣高達30%。2. 每次新盤開售認購都超額幾十倍, 以上兩點全部都係做假呃市民及銀行,日後禍延甚深!

引用:
原帖由 okla3 於 2024-6-11 12:01 發表

1. 地產發展商回佣高達30%。2. 每次新盤開售認購都超額幾十倍, 以上兩點全部都係做假呃市民及銀行,日後禍延甚深!
地代係幫兇

第2點就吹佢唔脹,第一點絕對要正視

做壞信譽,遲D連大陸水🐟都唔會信    

政府唔公開拍賣土地,夾埋做市

引用:
原帖由 chusteve 於 2024-6-11 13:34 發表

政府唔公開拍賣土地,夾埋做市
其實有無議員為民發聲?民賤就唔好諗,成班地產商打手

引用:
原帖由 某年仲夏 於 2024-6-11 13:36 發表

其實有無議員為民發聲?民賤就唔好諗,成班地產商打手
所有議員已經冇其他聲音

引用:
原帖由 okla3 於 2024-6-11 12:01 發表

離曬大譜

引用:

地産商弄虛作假欺騙銀行,政府及買家的行為.應立法嚴懲

引用:
原帖由 ~kurapika~ 於 2024-6-11 16:47 發表

離曬大譜
到時買家又同地代打官司追三成回佣

垃圾局班尊貴議員訓晒教

引用:

依家有發展商回佣50%

引用:
原帖由 jackyeung123456 於 2024-6-12 08:43 發表

依家有發展商回佣50%
回佣30%已經好誇張,回50%應該不可能

地產霸權隴斷香港各行各業,連隻狗都吠得大聲過人,
再唔切辣椒下屆冇得做,重邊敢正視.

引用:
原帖由 某年仲夏 於 2024-6-11 13:00 發表

第2點就吹佢唔脹,第一點絕對要正視
兩樣野都冇法例禁止。
市民唯有靠自己醒目啲,唔好受騙。

鍵盤翻頁
左右