• 瀏覽: 10,175
  • 回覆: 58
  • 追帖: 2
+11
股票連實體經濟都唔放過

https://youtu.be/4wLCCgo2z0c?si=dCmK2j1BahIy0Bcf

如果香港服務質素好物價降低 性價比內地好,大把人會留港消費

澳門人歡迎支那人,自己攞嚟賤

引用:
原帖由 那裡執行大行動 於 2024-6-9 08:41 發表

大陸出到聲港澳特狗不能不服從, 要開放城市就要付出代價

引用:
原帖由 唔啱咀型 於 2024-6-9 08:46 發表

大陸邊撚位,就死既政體,無需再接近

引用:

做得特首根本就係中央嘅人,要聽中央指令做事

引用:

美國都要狂加關稅驚咗大陸,香港同澳門乜都唔做中門大開,以後一定房產同人工不斷縮水,除咗警察同國安

引用:
原帖由 唔啱咀型 於 2024-6-9 08:04 發表

老尾減息。經濟會好返

引用:
原帖由 買入港股等爆升 於 2024-6-9 09:30 發表

老尾減息。經濟會好返
問題係輸入外勞

引用:
原帖由 那裡執行大行動 於 2024-6-9 08:41 發表

黃屍曱甴死剩種

Local人不屑低薪辛苦工作,天才走向世界,平才選擇躺平,庸才食福利,只有外勞填補空間

引用:
原帖由 多元少數的字典 於 2024-6-9 10:21 發表

Local人不屑低薪辛苦工作,天才走向世界,平才選擇躺平,庸才食福利,只有外勞填補空間
係政府同霸權一手造成,若果租金物價調低 降低薪酬, 就唔會吸引到外勞

外勞只會引起社會

罪案增加  成精出事

外傭咁扎根耐嗰啲 一樣成精 
連自己鄉里 都一條龍被吸血
好多不平等條款帶在身 在鄉下引你借錢就等賣豬仔
男爛賭 女賣身打工

十足華人被賣豬仔咁

引用:
原帖由 唔啱咀型 於 9-6-2024 08:04 發表

假如:業主肯減租,入口商肯賺少喲,政府肯減稅,零售商肯減價,綜合咁多條件,物價才有機會降低。

我又唔覺喎。去馬會消費=做皇帝咁
🇭🇰人唔好咁犯賤啦

鍵盤翻頁
左右