• 瀏覽: 18,869
  • 回覆: 119
  • 追帖: 2
本主題由 okla3 於 2024-6-7 18:50 使用 提升卡
點解賣樓全部停晒,唔係被人接管咗呀!

早日幾見佢地地盤發生火警, 有好多消防車在出面

引用:
原帖由 okla3 於 2024-6-7 15:42 發表

從來無停賣樓過,只係無人買+無推餘下單位(都賣左374個無得減只可加,唔係呢班會撻訂)

餘下得返12個月樓花都賣唔郁,得兩條路可行

1. 玩回佣回贈10-20%
2. 2025年6月等前期300幾條水魚入伙後即劈10-20%再賣

點計都係9死一生
撻?追差價咁點呀?移民?破產?

好好醜醜都係市區,去絕大部份地區十元八元交通費。大西北交通費貴又價錢賣得更貴,入伙時唔知點收科。

引用:
原帖由 車站宇宙的婆仔 於 2024-6-7 16:01 發表

從來無停賣樓過,只係無人買+無推餘下單位(都賣左374個無得減只可加,唔係呢班會撻訂)

餘下得返12個月樓花都賣唔郁,得兩條路可行

1. 玩回佣回贈10-20%
2. 2025年6月等前期300幾條水魚入伙後即劈10-20%再賣

點計都係9死一生
撻?追差價咁點呀?移民?破產?
“2. 2025年6月等前期300幾條水魚入伙後即劈10-20%再賣”

太遲了   

我反而關心皓日多D....應該已經起好曬,入得伙咁滯....但未賣曬....似乎真係停左

引用:

個project 可能會蝕幾十億,唔知個新手發展商頂唔頂得到。

引用:
原帖由 vovovo.N 於 2024-6-7 16:03 發表

“2. 2025年6月等前期300幾條水魚入伙後即劈10-20%再賣”

太遲了   

無計,上左賊船,發展商主導🥹

引用:
原帖由 winsonhlc 於 2024-6-7 16:06 發表

我反而關心皓日多D....應該已經起好曬,入得伙咁滯....但未賣曬....似乎真係停左
九龍灣唯一新樓, 唔憂賣

引用:
原帖由 keho4 於 2024-6-7 16:32 發表

.

引用:

快走

引用:
原帖由 winsonhlc 於 2024-6-7 16:06 發表

恆隆地產應該頂得住

引用:

乜都唯一,個然又喺你

一定走

先無死人

引用:

九龍灣有大把新樓供應:

會德豐九龍貨倉重建終獲批建1782伙

據城規會資料顯示, 上述申請地點為九龍倉大廈及露天空地,位於啟興道1至5號、新九龍內地段第5805、5806和5982號地段,該地盤面積近16.6萬平方呎,計劃以不多於5倍地積比率,發展7幢樓高層28層、另設兩層地庫的住宅大樓,提供1,782伙,涉及住宅樓面面積約829,059平方呎。項目將提供219個私家車位。此外,發展商將在上述申請地點興建一條向公眾開放的20米闊海濱長廊。

九展重建有變數、轉軚改綜合發展 寫字樓削八成 增建住宅1881伙

億京發展及資本策略(0497)等財團在2021年6月以約100億元,向合和實業買入的九龍灣國際展貿中心(九展),早前於大樓內張貼結束營運通知,將營運至2024年6月30日。該項目早前向城規會申請重建為商廈項目並已獲批,預計將重建為4幢16層高商業物業,另設3層地庫及3層基座,總樓面共176.78萬平方呎。不過發展商最新向城規會提出新方案,轉軚申請申請作住宅、商業及及工業展覽館等綜合用途,提供1,881個住宅單位。

主題標籤 #泰峯
鍵盤翻頁
左右