• 瀏覽: 4,542
  • 回覆: 25
05月15日(三) 14:30        

鰂魚涌太古城4月上半月錄約16宗買賣,5月至今僅暫錄約6宗,按月大減超過六成。美聯吳肇基表示,屋苑最新錄得一宗鳳山閣低層D室成交,實用面積約689方呎,去年9月叫價960萬港元,累減150萬元,以810萬元成交,呎價約11,756元。

他指,由於單位向內街,故做價較低。原業主有內地背景,本月亦以848萬元沽出同座另一個較高層單位,合共套現1,658萬元。

原文網址:【藍籌失勢】太古城業主月內連沽兩房 呎價見新界樓水平 | on.cc東網 | 產經 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20240515/bkn-20240515143055203-0515_00842_001.html

低層呀老細

大陸業主沽貨特別狠

慘

@望見巨根P圖 爛唐7000好正常,比你老點左既業主真係好慘,完全抬唔起頭做人,啲仔女返學都比人笑啦……唉

引用:
原帖由 過去深愛的羊腩 於 2024-5-15 18:50 發表

@望見巨根P圖 爛唐7000好正常,比你老點左既業主真係好慘,完全抬唔起頭做人,啲仔女返學都比人笑啦……唉
你五十幾歲仲未買得起樓咩? 好彩你冇老婆仔女咋 唔係成家畀人笑呀廢柴

P圖根你60幾學人生仔,你咪仲勁過偉哥迷魂湯個何伯

經濟北移, 港島樓無運行

引用:
原帖由 你契爺係我 於 2024-5-15 15:46 發表

05月15日(三) 14:30        

鰂魚涌太古城4月上半月錄約16宗買賣,5月至今僅暫錄約6宗,按月大減超過六成。美聯吳肇基表示,屋苑最新錄得一宗鳳山閣低層D室成交,實用面積約689方呎,去年9月叫價960萬港元,累減150萬元,以810萬元成交,呎價約11,756元。

他指,由於單位向內街,故做價較低。原業主有內地背景,本月亦以848萬元沽出同座另一個較高層單位,合共套現 ...
其實呢d咁平的成交一定有原因
一係無海景,一係中低層單位
正常太古城要2萬蚊呎以上

“原業主有內地背景,本月亦以848萬元沽出同座另一個較高層單位,合共套現1,658萬元”

香港東已經成為山卡啦
唔賣遲d仲死
要帶埋入棺材
搵鬼買

引用:
原帖由 ccavv123 於 2024-5-15 22:23 發表

唔係唱衰樓市,係因為好多樓都四五十年,啲樓出現好多石屎剝落,外牆維修大廈全層維修,係好多錢同埋好嘥時間同好麻煩的,所以現在新樓去到貨,啲四五十年樓好難去貨,過多十年都成60年樓點搞你話。
早幾年
又吾見D人
話舊樓吾值錢
🤭🤭🤭

海景花丸先可以住人

太古城已經唔再吃香了

mola

鍵盤翻頁
左右