• 瀏覽: 5,352
  • 回覆: 48
  • 追帖: 1

坦白講,除左個景,個design 我唔鐘意

核突到一個點

哈哈,預咗有唔同意見,好個人😂

我都好想有個可以望海的家, 木色我都鍾意, 多謝樓主分享.

仲有我真係好想有個好似樓主咁大的客廳,  可以放個小茶几, 我會再加多張地毯.

引用:
原帖由 無私淡定的黃豆 於 2024-4-3 10:18 發表

坦白講,除左個景,個design 我唔鐘意
買樓既好處,咪就係整到自己鍾意為止囉。香港樓太細,好多野都要整到剛剛好先好用。我屋企全部櫃都要訂做,買既櫃根本會浪費好多地方。

引用:
原帖由 briancccc 於 2024-4-3 12:12 發表

買樓既好處,咪就係整到自己鍾意為止囉。香港樓太細,好多野都要整到剛剛好先好用。我屋企全部櫃都要訂做,買既櫃根本會浪費好多地方。
櫃我也是全屋訂做,散件傢俬就按偏愛自己選擇。

好正,恭喜物管公司

引用:
原帖由 1nsider 於 2024-4-3 12:57 發表

好正,恭喜物管公司
關物管公司咩事?

引用:
原帖由 rj168 於 2024-4-3 13:06 發表

關物管公司咩事?
你有交管理費㗎嘛

引用:
原帖由 briancccc 於 2024-4-3 12:12 發表

呢間屋會細?
我屋企就60%訂做,40%買返黎,訂做既手功好多時唔及現成買既

引用:
原帖由 rj168 於 2024-4-3 09:36 發表

去咗邊間公司買裝修物料?

引用:
原帖由 lam1252 於 2024-4-3 13:31 發表

去咗邊間公司買裝修物料?
建築材料主要在駱克道一帶搵,其中一間叫Pacific Casa, 地磚在Hazelton Gallery, 潔具主要在灣仔Color Living!

引用:
原帖由 無私淡定的黃豆 於 2024-4-3 13:24 發表

呢間屋會細?
我屋企就60%訂做,40%買返黎,訂做既手功好多時唔及現成買既
當然,不需要現場做的就盡量散買。意大利入口貨或國產貨豐儉由人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]