• 瀏覽: 10,394
  • 回覆: 63
  • 追帖: 1
本主題由 胡三刀 於 2024-4-3 17:15 使用 提升卡
內地金融才俊百萬年薪被腰斬 人均收入40萬成常態
綜合報道,以往內地券商行業不乏「金領」人士,人均年薪近百萬人民幣。惟近年光環漸失,由2021年起,內地券商人均薪酬逐年下
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20240402/bkn-20240402210031102-0402_00842_001.html
=====================

@Fungpy@boyboy168168@香港股市向下炒@manhoman@前後抽插

咱們香討財版金融才俊,單日刀入幾千W牛熊,四十W濕濕碎

內地金融才俊,係咪又係果 D 內地投資公司????

走佬果班最好搵

吾失業算好彩

月薪$3.5萬人仔,說好的內地人...
月薪$1000
吃不起茶葉蛋...
今天的我,又.又.又再打倒昨日的我鳥🤭

金融大部份收入係佣金 lor
幫阿伯打下薄又10萬個月咩........

早幾日香討唔知邊條傻仔話中國人平均收入只1千🤭

香港金融平均收入先三萬幾港紙,內地平均四萬人仔咪高香港一大截?

來港磚才人均年薪百幻
仔女老婆來港生活
買樓支持港樓市

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2024-4-3 07:27 發表

月薪$3.5萬人仔,說好的內地人...
月薪$1000
吃不起茶葉蛋...
今天的我,又.又.又再打倒昨日的我鳥🤭
月薪一千點買小米SUV 

引用:
原帖由 lam1252 於 2024-4-3 08:24 發表

早幾日香討唔知邊條傻仔話中國人平均收入只1千🤭
月薪一千點買小米SUV

引用:
原帖由 ED1988 於 2024-4-3 08:36 發表

香港金融平均收入先三萬幾港紙,內地平均四萬人仔咪高香港一大截?
咱們香討財版金融才俊,單日刀入幾千W牛熊啦,月薪點會得三W咁少

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2024-4-3 05:09 發表

內地金融才俊,係咪又係果 D 內地投資公司????
我只識香討財版金融才俊 可能專係做投資項工個啲

引用:
原帖由 胡三刀 於 2024-4-3 00:25 發表

@Fungpy@boyboy168168@香港股市向下炒@manhoman@前後抽插

咱們香討財版金融才俊,單日刀入幾千W牛熊,四十W濕濕碎:lo ...
💩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]