• 瀏覽: 16,599
  • 回覆: 225
+11
為 左 說 好 香 港 故 事 , 唔 肯 面 對 經 濟 低 迷 事 實

老 屈 香 港 商 人 不 思 進 取 .

將 責 任 推 得 一 干 二 淨 。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2024-4-2 20:36 發表

為 左 說 好 香 港 故 事 , 唔 肯 面 對 經 濟 低 迷 事 實

駁嘴隊話食肆廢所以結業,因為佢地支持環保收費政策

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2024-4-2 20:36 發表

可能因為年紀大或冇仔女接棒,好多小店老闆心態比較欠靈活,總是打算食老本,但求做得一日得一日

踩 港 抬 深 吹 北 上

獻 眉 早 國 送 銀 兩

懶 理 香 港 雪 上 霜

老 屈 無 能 是 港 商

引用:

教會d牧師都係甘不停解說

引用:
原帖由 kathong 於 2024-4-2 20:42 發表

可能因為年紀大或冇仔女接棒,好多小店老闆心態比較欠靈活,總是打算食老本,但求做得一日得一日
這是其中一個事實
非常中肯

引用:
原帖由 x10x20 於 2024-4-2 20:46 發表

這是其中一個事實
非常中肯
揸住架車講野就中肯?同揸車謝展寰講環保有乜分別

引用:

只要將黃畜賤種趕盡殺絕,咁香港已比黑暴時好無數倍。

引用:
原帖由 kathong 於 2024-4-2 20:42 發表

小 店 連 鎖 皆 結 業
汁 粒 案 例 非 個 別
清 0 遺 禍 全 行 業
油 志 及 興 包 你 蝕

引用:
原帖由 玩下晤好賭身家 於 2024-4-2 20:55 發表

賴 生 , 你 係 迷 姓 賴 的

我都唔知點理,封關呀

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2024-4-2 21:00 發表

小 店 連 鎖 皆 結 業
汁 粒 案 例 非 個 別
清 0 遺 禍 全 行 業
油 志 及 興 包 你 蝕
做邊一行生意穩賺不賠??
優勝劣敗,一向如是!!
有舊店倒閉,也有很多新店加入,
新舊交替,乃天道也!

引用:
原帖由 玩下晤好賭身家 於 2024-4-2 20:55 發表

大家都是中國同胞,採敢趕盡殺絕恐怕是下下之策,不若通過各式教化,讓他們建立正確的認知,才是上策吧!

多港人北上都算功績

引用:

https://hk.yahoo.com/home/蓮香樓-重開-中環-000047498.html

中環蓮香樓重開!百年傳奇茶居復活回歸 曾兩度結業 新老闆沿用舊班底續賣懷舊點心

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]