• 瀏覽: 6,810
  • 回覆: 80
+3
佢地鍾意吉舖保租值呀麻,政府不如你推全港賓粉咁人人都可以唔洗交租開檔搞地灘,變返97前咁個個做小販檔,當年其實氣氛幾好係街邊食車仔面,炒粉面呀之類,最好推埋艇仔檔食海鮮粥就最正🤗🤗🤗

政府現時都連年財赤,恐怕想有大作為都有心無力。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2024-4-1 21:00 發表

如果繼續有心無力只有慢慢死🤮🤮

引用:
原帖由 虎影俠 於 2024-4-1 20:40 發表

佢地鍾意吉舖保租值呀麻,政府不如你推全港賓粉咁人人都可以唔洗交租開檔搞地灘,變返97前咁個個做小販檔,當年其實氣氛幾好係街邊食車仔面,炒粉面呀之類,最好推埋艇仔檔食海鮮粥就最正🤗🤗🤗
高手, 終於明白當年為何克強總理搞地攤經濟, 其實變相鬥地主

引用:
原帖由 sure@win 於 2024-4-1 23:47 發表

高手, 終於明白當年為何克強總理搞地攤經濟, 其實變相鬥地主
但主席已無提了?

引用:

我想知好似深圳咁燒幾條腸仔,係香港街邊擺檔使唔使食物牌照? 如果又玩夜賓周又要捉鳩我無牌製作食品,即係冼鳩我啦!

每區劃幾條街,發小販牌,每月2000,政府直接落袋

引用:

其實呢啲先係香港嘅應有地道文化,
結果畀地主會同政府一一消滅。

商場一年起幾個, 全港舖頭數目不停增加, 可以全部都賺錢咩

使咩搞咁多嘢,搞個空置稅咪得囉

引用:

正苦做到野就唔會攪成咁

引用:
原帖由 ichthys2 於 2024-4-1 21:00 發表

垃x正苦,野又做唔到,淨係袋高人工😡

引用:
原帖由 虎影俠 於 2024-4-1 22:43 發表

如果繼續有心無力只有慢慢死🤮🤮
其實正苦唔好亂攪盛事已經可以省好多錢。
宜家唔單止係好既唔去做(派消費劵),而且衰既做到足。
垃圾收費,政治上綱上線

業主減租難啲收埋收埋都有排抆,要空得一年半載佢先知死

如果減3成租
到時要公開減左幾成

食肆到時係咪會全單8折

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]