• 瀏覽: 43,422
  • 回覆: 530
  • 追帖: 2
+182
https://youtu.be/61zaxqJ-tEw?si=AO4M4eB2yVSszWjB

好多人已經拋售緊喺伯明翰嘅物業,其他地區都走唔甩!

隨之而來,犯罪率必定大幅度飆升。叫人跳落火坑者,必屎全家!

呢個世界上竟然有人弱智到唔知道 council tax 係租客比,唔係業主比,而且學生係免交 council tax 呢個道理🤣

人地 labour 當政嘅 councils 就梗係唔會有 conservative 救啦,而且多數 councils 對借貸有非常高嘅限制,無得借,中央政府又唔救咪老破重頭再來囉。

中國地方政府如果可以允許破產嘅話,是但一個市已經借多過人地全國嘅 councils 總和啦。

引用:
原帖由 WalterWhite 於 2024-2-8 12:23 發表

呢個世界上竟然有人弱智到唔知道 council tax 係租客比,唔係業主比,而且學生係免交 council tax 呢個道理🤣
同埋council tax 每月都係千零蚊港紙一個月,加10%味即係多百零蚊。

香港私樓千呎單位管理費一個月幾千蚊起錶啦。

引用:
原帖由 onnam 於 2024-2-8 12:28 發表

同埋council tax 每月都係千零蚊港紙一個月,加10%味即係多百零蚊。

香港私樓千呎單位管理費一個月幾千蚊起錶啦。
香港一班白痴仔,連英國響地圖邊度都唔知

睇完 YouTuber 鳩吹就自 high 以為人地就黎亡國

點知由治及興嘅偏偏係自己 🤣

去工業化嘅大閹國,唔死仲有乜撚嘢用?

引用:
原帖由 WalterWhite 於 2024-2-8 12:33 發表

香港一班白痴仔,連英國響地圖邊度都唔知

睇完 YouTuber 鳩吹就自 high 以為人地就黎亡國

點知由治及興嘅偏偏係自己 🤣
講咁L多野,你交中國香港稅定英國稅呀? 
你有冇將你d毛染L晒金色呀

破產後嘅閹割城市,市政府只能提供最低而且必要嘅社區服務,分分鐘垃圾冇人去清,通街垃圾冇人去清理。差佬擺工冇人捉賊!

引用:
原帖由 jacksonwongwong 於 2024-2-8 13:58 發表

破產後嘅閹割城市,市政府只能提供最低而且必要嘅社區服務,分分鐘垃圾冇人去清,通街垃圾冇人去清理。差佬擺工冇人捉賊!
分咩分鐘啫,實際情況係咁咩?

市政府破咗產既白明翰近況係咁呀,繽紛過香港啦。

人講你又講。

引用:
原帖由 onnam 於 2024-2-8 14:10 發表

分咩分鐘啫,實際情況係咁咩?

市政府破咗產既白明翰近況係咁呀,繽紛過香港啦。

閹割交通網絡差過香港太多!

想搵幾個大型商場行下都相當之麻閪煩。

引用:
原帖由 bravelove 於 2024-2-8 13:47 發表

講咁L多野,你交中國香港稅定英國稅呀? 
你有冇將你d毛染L晒金色呀
你見到有幾多個係金頭髮?

啲圖片係唔係N年前拍㗎?

引用:
原帖由 BNO別再蹉跎歲月 於 2024-2-8 14:13 發表

閹割交通網絡差過香港太多!

想搵幾個大型商場行下都相當之麻閪煩。
咪扮代表! 英國同好歐洲國家一樣,平地多,城市規劃一般係商業區集中在中心,然後一圈一圈向外擴散。家家戶戶都有車,好多係一戶兩站,想行大型商場就揸車入市中心。民居附近亦散落有不同retail park,停車場任泊,一個retail park 夠你行一、兩粒鐘。

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2024-2-8 14:22 發表

啲圖片係唔係N年前拍㗎?
2023年12月

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]