• 瀏覽: 8,285
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
聯儲局主席鮑威爾今早凌晨在演講中表示,市場對減息的預期過於樂觀,並認為現在宣布通脹問題已經解決還為時過早。他指公開市場委員會在確信通脹穩步回落至2%之前仍保持政策的限制性。他說:「現在確定已經採取了足夠限制性的立場,或者推測政策何時可能放寬,都是言之過早的。」他還表示:「如果情況需要,我們準備進一步收緊政策。」

https://finance.mingpao.com/fin/ ... 224/鮑威爾-市場對減息預期過於樂觀

一巴一巴咁星吹明年減息既aa同硬好

全鄉討淡淡不要買樓住先,等班負資產變曬銀主,永冇返身機會之後先慢慢選擇

引用:
原帖由 dewet 於 2023-12-2 04:09 發表

好大巴😂😂😂
你睇下老鮑講話后,個十年期美債😂😂😂
跌到4.1%,今年新低
而且個swap直接估計三月減息

睇下TLT TMF昨晚上的價格
邊個比人大巴大巴打😂😂😂

樓價信1 Q Chan ,汪狗同劏博士,不如信沈大屍恆指上40000點好過。

呢兩星期日日吹減息,理性啲!真係唔會減,但加機會都不大

引用:
原帖由 Yorking@Scoff 於 2023-12-2 09:43 發表

好大巴😂😂😂
跌到4.1%,今年新低

決定加息果個話:市場對減息的預期過於樂觀

賭仔贏到個莊?

full paid 不用考慮息口問題

引用:
原帖由 浪漫的大蟲 於 2023-12-2 09:58 發表

呢兩星期日日吹減息,理性啲!真係唔會減,但加機會都不大
呢個息口撗行多兩年 地產AA 可能少一半

引用:
原帖由 dewet 於 2023-12-2 10:05 發表

決定加息果個話:市場對減息的預期過於樂觀

賭仔贏到個莊?
你睇吓個成交😂😂
一年前呢投行說,不會加息,但TLT TMF跌到飛起
一般人信投行
今年十月底,投行又話,會不停加息,TLT TMF升到飛起

點解? 
你比咗好多錢投行?
新聞呢內容邊個比邊個聽啊?😂😂😂

引用:
原帖由 Yorking@Scoff 於 2023-12-2 09:43 發表

好大巴😂😂😂
跌到4.1%,今年新低

呢個情況出現過幾多次? 稍為發言冇咁鷢,股債市場嘅大鱷就會借消息炒一轉,稍後由借機炒返高。 冇波幅點搵食?

引用:
原帖由 Yorking@Scoff 於 2023-12-2 10:47 發表

你睇吓個成交😂😂
一年前呢投行說,不會加息,但TLT TMF跌到飛起
一般人信投行
今年十月底,投行又話,會不停加息,TLT TMF升到飛起

點解? 
你比咗好多錢投行?
新聞呢內容邊個比邊個聽啊?😂😂😂
講一年前?
有幾間美國銀行賭唔加息
賭到間銀行執左 

你唔係唔記得下

引用:
原帖由 dewet 於 2023-12-2 04:08 發表

聯儲局主席鮑威爾今早凌晨在演講中表示,市場對減息的預期過於樂觀,並認為現在宣布通脹問題已經解決還為時過早。他指公開市場委員會在確信通脹穩步回落至2%之前仍保持政策的限制性。他說:「現在確定已經採取了足夠限制性的立場,或者推測政策何時可能放寬,都是言之過早的。」他還表示:「如果情況需要,我們準備進一步收緊政策。」

https://finance.mingpao.com/fin/instantf/20231202/1701449333224/鮑威爾-市場對減息預期過於樂觀
撒克遜人唔會俾尢大人加色啦!
過完年賣哂債減番少少息選一哥啦,最多減到三厘,唔會係尢大銀行佬割禾青啦。

引用:
原帖由 dewet 於 2023-12-2 11:19 發表

講一年前?
有幾間美國銀行賭唔加息
賭到間銀行執左 

你唔係唔記得下
呢銀行一早就買咗債
有方向都死

TLT TMF從來不是銀行主要的工具

所以先了解工具
不是永遠看誰誰

引用:
原帖由 dewet 於 2023-12-2 04:09 發表

息升  樓升
硬好想跌....haha

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]