• 瀏覽: 12,318
  • 回覆: 46
美聯儲理事鮑曼在美國猶他州發表演說時認為,經濟放緩和控制通脹的進展更加不平衡。她表示,仍然預計美聯儲「將需要進一步提高聯邦基金利率」,以遏制通脹。 鮑曼是少數仍在公開場合明確表示可能需要進一步加息的美聯儲官員之一,鮑曼稱,應該牢記歷史教訓和過早宣布抗擊通脹勝利的風險,包括在不進一步收緊政策的情況下,通脹可能穩定在2%目標水平以上的風險。

https://hk.sports.yahoo.com/news/鷹派代表之-美聯儲鮑曼-仍需進-步加息遏制通脹-193239075.html

又出言恐嚇班硬好
淡淡又要縮手
A A食乜好

呢個星期打晒飛機出年減息
上星期其實美國大型有零售行業都訪問過,物價膨漲令市民購買意欲減低,要推出先買後付黎加強零售。
美國所謂CPI真係得啖笑,完全不貼現況。
不過咁講出年大選,市場不會大變化去應付變化,不加不減去迎大選。除非有重大變化發生
世界周圍都開緊戰,其實物價唔會落,一環扣一環呃唔到人,高息好撚肯定維持到大選。

美聯都唔想再加係真,咪用嘴炮嚇鳩你囉。

今次嚟真 加到十厘

引用:
原帖由 marcominnie 於 2023-11-29 15:27 發表

今次嚟真 加到十厘
十厘就好恐怖啦,理性啲加到7厘都玩鳩到硬好游渡海泳返工

引用:
原帖由 浪漫的大蟲 於 2023-11-29 15:29 發表

十厘就好恐怖啦,理性啲加到7厘都玩鳩到硬好游渡海泳返工
假如十厘
500萬樓要幾多息

引用:
原帖由 marcominnie 於 2023-11-29 15:27 發表

今次嚟真 加到十厘
講真還是講笑
我層老爺嘢咪十倍都賺唔到

引用:
原帖由 Youngbro 於 2023-11-29 15:34 發表

講真還是講笑
我層老爺嘢咪十倍都賺唔到
收住息先等平價買兩層

就算唔加息, 啲拆息照升都死啦

加又死

引用:
原帖由 marcominnie 於 2023-11-29 15:41 發表

收住息先等平價買兩層
已經做錯了
收租D嘢 18年已經全清 失敗

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2023-11-29 15:42 發表

就算唔加息, 啲拆息照升都死啦
咁有封頂嘅

越加息,尾國物價越高。
更多人拋尾債。

唔係嘛 

咁癲????

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]