• 瀏覽: 18,731
  • 回覆: 88
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 792 於 2023-11-29 15:36 發表

12月美國恆大出埋個清盤結果仲撚大鑊呀, 本身恆大爭兩萬幾億美金 , 而個結果係負面嘅 ,同行大旗下有關嘅公司嗰條數爆埋出嚟,仲大鑊呀, 現在啲演員吹到美國會減息,到時點吹都搞唔掂呀
mola mola

引用:
原帖由 wongtai38 於 2023-11-29 15:41 發表

恒大呢單野好難拆得掂所以市場聰明錢無撈低,只會短炒呢排北水都炒得好明顯啦
小心畀啲大鱷一鑊翹起

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2023-11-29 15:41 發表

mola mola
我有個friend買咗好多恆大而家淨返幾毫子

引用:
原帖由 792 於 2023-11-29 15:41 發表

小心畀啲大鱷一鑊翹起
大劉都賴鑊金啦,咩鱷都死

引用:
原帖由 792 於 2023-11-29 15:36 發表

12月美國恆大出埋個清盤結果仲撚大鑊呀, 本身恆大爭兩萬幾億美金 , 而個結果係負面嘅 ,同行大旗下有關嘅公司嗰條數爆埋出嚟,仲大鑊呀, 現在啲演員吹到美國會減息,到時點吹都搞唔掂呀
有錯,聽埋啲演員吹水減息更死多一層。
加息都未到確切的時間又講減息。港人真係要好清醒呀!

引用:
原帖由 792 於 2023-11-29 15:42 發表

我有個friend買咗好多恆大而家淨返幾毫子
大劉?

引用:
原帖由 wongtai38 於 2023-11-29 15:44 發表

大劉都賴鑊金啦,咩鱷都死
而家香港同大陸政府都擔心, 佢哋以前用社保基金同埋強積金去穩固呢個股市, 而家一爆出嚟,社保基金佢要補住, 香港嘅強積金又要補住 ,如果呢兩樣嘢都補唔住?唔洗再諗住佢用呢兩樣嘢去幫佢填氹,如果佢真係咁用嗰兩樣嘢幫佢啲話,咁整個社會金融架構成接力冇曬,咁就真係仆街,所以佢只有就係用行政手段拖得就拖等恆大慢慢死,更加無可能救到佢,至於恆大身邊有幾多公司要死,咁就真係唔知喇 ,所以強積金買咗高風險又好、債券又好乜嘢都好啦,佢政府都好頭痛,因為大家都知道強積金要退休先攞得出呢,我地都無辦法只好睇住佢蝕,所以買落強積金買乜嘢形式都好,都唔使太擔心,因為你擔心唔嚟

傻散含包散

引用:
原帖由 wongtai38 於 2023-11-29 12:48 發表

當我吹水?無人信
https://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=31368606&feedback=0&num=8
你仲有玩?

引用:
原帖由 wongtai38 於 2023-11-29 12:35 發表

大家唔好聽濕膠財演所講嘅嘢,咩粉色櫥窗粉⋯⋯⋯粉、粉,粉你條腸咩

港股係全世界最出名提款機 依家大量資金要班師回朝填兜 

恒指年低起碼隊落16000邊啦 ,有垃圾阿里+美團 ,兩大垃圾假科技股助陣
唔關事,事實係阿艇閪琴日入左,之後仲曬命入唔到第二注、今日止唔止賺?而家叫緊止蝕底撚死、𠮟

斬啦,重講咁多.....

引用:
原帖由 Essentials 於 2023-11-29 16:05 發表

斬啦,重講咁多.....
唔怕嘅,唔係借錢玩買而又係正股等下囉, 但係如果玩槓桿嗰啲,咁就睇下路啦,小市民就陪跑同填氹囉, 除非你跟得啲大老細跟得好貼, 我講緊嗰啲大老細係國家級呀🤣🤣🤣

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2023-11-29 15:53 發表

https://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=31368606&feedback=0&num=8
你仲有玩?
股海同賭場無咩分別 入過一次場就返唔到轉頭

引用:
原帖由 袋中奇怪的傻瓜 於 2023-11-29 15:56 發表

唔關事,事實係阿艇閪琴日入左,之後仲曬命入唔到第二注、今日止唔止賺?而家叫緊止蝕底撚死、𠮟
你太高估香討股民,係大鱷眼中只係魚毛

是呀!16000點見!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]