• 瀏覽: 7,689
  • 回覆: 30
+3
雙湯初期 論壇有條友 狂推 , 諗起都好笑  

商湯(00020)遭美國沽空機構Grizzly Research(灰熊研究)狙擊,股價應聲下挫,現低見1.3元,插9.7%,創52周新低,成交有3.2億元。
灰熊研究認為,商湯通過高度可疑收入,透過循環方式來人為地誇大收入,同時現金餘額正不斷減少,以及現金流持續惡化下,產品擴大規模機會不大,令其估值難以達到同業SaaS水平。

https://finance.now.com/news/post.php?id=832478

附件

螢幕擷取畫面 2023-11-28 111119.jpg(59.01 KB)

螢幕擷取畫面 2023-11-28 111119.jpg

我都1.47 入了兩萬股, 但我個覺得有發展, 最少我自己比左千幾蚊用AI apps

傷湯 傷人於無形之中

引用:
原帖由 野性的金牛 於 2023-11-28 11:20 發表

傷湯 傷人於無形之中
你又有咩??

stinky soup

引用:
原帖由 金錢的奴隸 於 2023-11-28 11:21 發表

你又有咩??

個名講到明--湯你

大戶好賤,   
睇圖表 OBV 不停有錢流入, MACD/RSI 不停做底背, 一底高於一底 

妖股, 係要嚟妖, 唔係要嚟買嘅

3毫啦

引用:
原帖由 sure@win 於 2023-11-28 11:50 發表

大戶好賤,   
睇圖表 OBV 不停有錢流入, MACD/RSI 不停做底背, 一底高於一底 
這些底背馳不代表甚麼

引用:
原帖由 香港股市向下炒 於 2023-11-28 11:11 發表

雙湯初期 論壇有條友 狂推 , 諗起都好笑  

商湯(00020)遭美國沽空機構Grizzly Research(灰熊研究)狙擊,股價應聲下挫,現低見1.3元,插9.7%,創52周新低,成交有3.2億元。
灰熊研究認為,商湯通過高度可疑收入,透過循環方式來人為地誇大收入,同時現金餘額正不斷減少,以及現金流持續惡化下,產品擴大規模機會不大,令其估值難以達到 ...
邊個仆街

引用:
原帖由 前後抽插 於 2023-11-28 12:36 發表

邊個仆街
月巴青?

嘩…. 插到必屎牙….. 禾咁遠都聞到牙 

引用:
原帖由 金錢的奴隸 於 2023-11-28 11:17 發表

我都1.47 入了兩萬股, 但我個覺得有發展, 最少我自己比左千幾蚊用AI apps
你比千幾蚊個app係用緊勁野,完全2回事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]