• 瀏覽: 39,282
  • 回覆: 248
  • 追帖: 2
+2
第四項:房協將與地政總署商討使用物業查冊系統,將主動查核租戶是否擁有香港住宅物業。
啫係一向唔抽查,住戶自行申報?

咪以為住公屋好過引,只會愈黎愈嚴,樣樣多限制。

引用:
原帖由 Emma1234 於 2023-11-28 11:28 發表

咁搞法,我估計有1/3公屋戶要掉返層樓出嚟,絕冇誇張!

引用:
原帖由 klfcim 於 2023-11-28 11:33 發表

去fb公屋群睇,開始每個月都收到房署信要佢限期內拎返間公屋出黎。

引用:
原帖由 Emma1234 於 28/11/2023 11:28 發表

應該要這樣做, 亦贊成這樣做, 始終是公共資源。

引用:
原帖由 klfcim 於 2023-11-28 11:33 發表

解決住屋問題,即係繼續跌啦

晨早就應該咁樣啦

如果, 物業係喺大陸呢, 咁點查?

引用:
原帖由 Emma1234 於 2023-11-28 11:41 發表

去fb公屋群睇,開始每個月都收到房署信要佢限期內拎返間公屋出黎。
噤d人又會出番市塲租/買!

demand 又多了!

引用:

上有政策下有對策😁

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2023-11-28 12:13 發表

如果, 物業係喺大陸呢, 咁點查?
暫時冇事嘅,長遠講,互聯互通大勢所趨

嚴厲打擊咪幾好,富戶唔需要政府支援冇唔岩!

引用:
原帖由 falconV8 於 2023-11-28 11:51 發表

應該要這樣做, 亦讚成這樣做, 始終是公共資源。
Yes... 好多新香港人等上樓。

真心希望 23 條加入濫用公屋是軟對抗,觸犯囯安法。

引用:

應該啦, 排緊隊果班真係好辛苦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]