• 瀏覽: 10,664
  • 回覆: 73
+2

引用:
原帖由 zxcvv 於 2023-10-4 18:57 發表

升咪貴,跌咪平,呢兩年跌到仆街,贏到我開巷
呢2年跌到仆街, 你走去撈底, 你點贏到開巷?

引用:
原帖由 我是紅魔曼迷 於 2023-10-4 22:41 發表

哦!想信你都好難,因為你話升就貴跌就平,如果咁計平貴嚟買正股,就一定書到開巷
小弟都唔係第一次係呢版講, 信唔信隨便你, 小弟玩十五年, 前十三年只係7.5%pa, 舊年係30%, 今年到呢一刻係1x%. 只玩實股, 買法係畢股神法.

引用:
原帖由 zxcvv 於 2023-10-4 23:40 發表

小弟都唔係第一次係呢版講, 信唔信隨便你, 小弟玩十五年, 前十三年只係7.5%pa, 舊年係30%, 今年到呢一刻係1x%. 只玩實股, 買法係畢股神法.
你要人信你,唔係靠把口,最起碼嗱d數據出來望望先,唔該

引用:
原帖由 famicom60 於 2023-10-4 23:33 發表

呢2年跌到仆街, 你走去撈底, 你點贏到開巷?
呢兩年冇升過咩, 升到個個以為大牛, 我咪放貨law, 簡單.
我買既都係實力股, 五六年絕對唔會執笠而所有基本數據都係優質既股, 好守得, 只要忽然當炒, 一年內賺成20% 以上, 仲唔睇時機走咩? 
走完又等一街喊苦喊忽, 又再入過, 呢兩年咁既市況, 我咁買法你話仲唔賺死我?

今日瘋狂入牛子

引用:
原帖由 天之楓 於 2023-10-4 23:43 發表

你要人信你,唔係靠把口,最起碼嗱d數據出來望望先,唔該
知唔知賭仔係唔搭得膀頭 買法就講左, 亦只係股神公開教人既買法, 冇乜特別.

引用:
原帖由 zxcvv 於 2023-10-4 23:40 發表

我信,呢度個個都係估神,你當然唔會係例外

引用:
原帖由 我是紅魔曼迷 於 2023-10-5 00:01 發表

我信,呢度個個都係估神,你當然唔會係例外
小弟拉晒平均只係8%p.a. 既凡人
 股神既最低標準係15%p.a.

引用:
原帖由 zxcvv 於 2023-10-5 00:04 發表

小弟拉晒平均只係8%p.a. 既凡人
 股神既最低標準係15%p.a.
平均有得賺就已經好好,買正股始終以好過賭牛熊

引用:
原帖由 我是紅魔曼迷 於 2023-10-5 00:08 發表

正股可以守, 心態要正確, 冇可能估到最低價, 守係必然階段. 
牛熊....守條毛咩

引用:
原帖由 zxcvv 於 2023-10-5 00:11 發表

正股可以守, 心態要正確, 冇可能估到最低價, 守係必然階段. 
牛熊....守條毛咩
啱,我都係買正股長線投資,冇買錯就會守得雲開見月明

引用:
原帖由 我是紅魔曼迷 於 2023-10-5 00:08 發表

正路買正股

入啦!正呀喂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]