• 瀏覽: 53,516
  • 回覆: 171
  • 追帖: 1
+5
用資本主義既股市, 睇新時代中國特色社會主義的中國+佢個香港仔.
認真你就輸了

波叔萬歲

引用:
原帖由 大象米二世 於 2023-9-28 15:14 發表

少笑、金融高層、出糧數目香港是否最貴!我做就無面見人!
要成為一個出色既金融騙子,首要條件就是面皮夠厚,佢地根本唔怕無面見人

Good News!!!👍👍👍👍👍👍👍
告訴你:
過埋明年2024年{龍年}之後,
香港地運就{正式玩撚完}咖啦??!
個個風水大師都系咁講咖?!!!😏😏😏😏😏
有能力有本事嘅就真系要快撚D走啦!!!
真系咖?!!
😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳

減印花稅可能做多二百億成交,夜市要多200億生意就要每日賣多20億串10蚊魚蛋

mess

引用:
原帖由 香港股市向下炒 於 2023-9-28 15:18 發表

熊市第一   極上光榮  
好多小粉紅真係咁諗,成日話某國係特登唔畀升,驚人割韭菜。實際我見到就係驚到瀨尿成日出口術托市又要指示外資唔好走資。死淨把口

引用:
原帖由 TOYSBABY 於 2023-9-28 15:08 發表

點解股市一定要升呢?世界變左,香港唔應該再靠金融樓市啦,醒下啦!

引用:
原帖由 SAGA_ 於 2023-9-28 15:16 發表

又會扮睇唔到、好生意呀、流動性好好
梗係扮睇唔到,最尾喎你估咁容易㗎!鄧餅強起碼都搵到兩個城市墊屍底😂😂😂

利害,仲衰過俄羅斯

睇呢啲有乜用
一年多前,咪話越南取代中國做世界工廠
又話訂單排到第二年
結果又咪傳出樓市崩潰,經濟唔掂

你聽呢啲吹啦

依家最慘係西方無底線咁使用傳媒發放假消息
連數據呢啲都唔尊重
而作為普通市民,根本無能力核實真偽
只能靠推理
咁獲得資訊成本好高

而家外資等23條立法,再配合國安法,將黃絲泛民一網打盡,到時社會穩定,股樓就會節節上升

真仆街

向下炒囉 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]