• 瀏覽: 46,117
  • 回覆: 224
+3
引用:
原帖由 冗員七號 於 2023-6-8 16:22 發表

之前有D連工廠區都有"豪宅"
四小蟲是豪宅,無錯

住得毫宅點會冇車和工人呀

Sorry, 你講得出啲咁嘅point 我只能相信你未住過

引用:
原帖由 凡間落漠盒子 於 2023-6-8 16:40 發表

有車都要揸
司機宜家吾係件件OK

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2023-6-8 16:03 發表

要睇邊度
邊度好?

引用:
原帖由 天意弄人 於 2023-6-8 16:18 發表

豪宅裝lift就唔怕行上行落啦
困lift點算

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2023-6-8 16:20 發表

冇用,仲麻煩,因為噤得架lift你已經躝左上去了
仲要維修
維修都係一筆錢

引用:
原帖由 凡間落漠盒子 於 2023-6-8 16:40 發表

所以住豪宅又要用一筆錢買車同請工人,可能仲要請埋司機

貧窮限制了樓主思維!

引用:
原帖由 Ansabala 於 2023-6-8 11:35 發表

以前成日諗大個一大要買番間豪宅,好似別墅果啲。但諗諗下都唔係咁好。
  1. 通常豪宅交通都唔方便,自己冇車都幾麻煩
  2. 間屋太大打掃都攰死,冇請工人就攰死自己
  3. 間屋太大想搵人都係問題。如果細屋,叫一句阿媽佢都聽到,但空間太大,唔叫大聲啲都聽唔到
  4. 豪宅都常都有幾層,行上行落都好攰
所以住係細細地嘅屋都幾好呀
大家鍾意住大屋定細屋?
吾係吾好,日常開支,維修支出,點都要請賓賓支出,獨立式豪宅交通都吾會便利,預咗要砵砵代步,還有差响地租支出,.....等等,還有隱性開支,如果應付得到,的的好好住架。 

樓主真係吾知咩心態, 買豪宅梗係有多錢先買喇
買完豪宅自己都無乜錢, 又吾係抄, 買黎做乜?

你有錢, 自然會買車代步, 或者請司機
你有錢, 自然請工人, 有幾麻煩?
你覺得大, 無乜人, 咪當別墅囉, 再買層細既係市區, 吾怕悶喇

你擔心的都不是理由, 到時擔心自己同身邊人有幾長命好過喇 

引用:
原帖由 Ansabala 於 2023-6-8 11:35 發表

以前成日諗大個一大要買番間豪宅,好似別墅果啲。但諗諗下都唔係咁好。
  1. 通常豪宅交通都唔方便,自己冇車都幾麻煩
  2. 間屋太大打掃都攰死,冇請工人就攰死自己
  3. 間屋太大想搵人都係問題。如果細屋,叫一句阿媽佢都聽到,但空間太大,唔叫大聲啲都聽唔到
  4. 豪宅都常都有幾層,行上行落都好攰
所以住係細細地嘅屋都幾好呀
大家鍾意住大屋定細屋?
住得豪宅點會無車?
唔識揸就再豪d請司機。
而且住得豪宅又點會駛自己打掃,
你睇下林青霞屋企,
十幾個工人呀😑
至於屋大搵人無野好講,
打個電話好難搵咩。
最後行上行落亦唔係問題,
豪d整部電梯就可以解決.... 

你其實做人都幾 on9 

引用:

佢唔係咁嘅料,當然諗唔明啦

應該有車有工人先好住豪宅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]