• 瀏覽: 42,870
  • 回覆: 182
  • 追帖: 2
苦命人。。。

好多年青人都係咁🙁

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2023-3-23 21:05 發表

係你自己就認左佢啦。
可能唔係

黐線,重識上香討? ! 

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2023-3-23 23:07 發表

鄉土有唔少呢啲人!
好多係賭錢欠債,週身債

引用:
原帖由 契丹航空 於 2023-3-24 07:37 發表

可能唔係

黐線,重識上香討? ! 
後面嗰句無乜說服力喎

引用:
原帖由 革命小薯 於 2023-3-23 11:17 發表

身邊有個朋友,非常爛賭,每個月用晒份糧,炒牛熊賭外圍,甚至借銀行借財仔虧空供款,最終工又冇,妻離子散,黐埋線
佢冇睇大時代炒股必勝法?

引用:
原帖由 maskedrider2158 於 2023-3-24 08:22 發表

佢冇睇大時代炒股必勝法?
佢用咗賭徒必輸法,傾家蕩產,事業家庭清0

引用:

身邊有個朋友,非常爛賭,每個月用晒份糧,炒牛熊賭外圍,甚至借銀行借財仔虧空供款,最終工又冇,妻離子散,黐埋線
成癮是病, 要早早睇醫生

引用:
原帖由 401 於 2023-3-24 08:51 發表

成癮是病, 要早早睇醫生
輸到冇錢睇醫生

引用:
原帖由 革命小薯 於 2023-3-24 08:57 發表

輸到冇錢睇醫生
當事人已成事實 
我係講其他有此狀況的人, 要及早求醫

引用:

呢D係一種病,病態賭徒,應該搵心理醫生

引用:
原帖由 打9棒 於 2023-3-23 11:36 發表

成日都見呢啲故事, 但點解呢啲人都可以娶到老婆.
咁你唔了解女人,女人鍾意男人唔係睇個男人嘅行為,而係睇個男人識唔識氹自己開心。
所以汪洋大盜一樣會有條女陪係身邊逃亡,做雌雄大盜。
砵蘭街古惑仔晚晚有條女陪瞓
反而斯斯文文嘅乖仔書呆子就只可以睇龍虎豹打飛機

賭癮好恐怖,我朋友買六合彩都幾乎次次過千。

我班長就係咁,同學眼中頂尖優秀人才,依家搞到妻離子散,六親不認

其實呢啲係病態,永遠唔會贏到錢。因為點解,就算比佢贏到錢,佢就會想贏更多嘅錢,永遠唔會滿足,結果係長賭必輸。到佢輸錢就仲大鑊,一定要追返損失嘅錢,越賭就越輸,最後可能賠上性命。所以點解賭場咁好生意,就係有呢班傻人無私奉獻,佢最怕你唔賭,根本就食硬你。所以爛賭鬼最後得一條路,就係死路一條。真係從來無聽過賭錢會發達,就算有都只係極少數。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]