• 瀏覽: 60,649
  • 回覆: 502
  • 追帖: 10
+9
引用:
原帖由 sib 於 2023-11-15 15:09 發表

我指的MEME幣吾係最近上市果隻MEME.
係指MEME板塊, 例如PEPE, PEPE2.0, BIBI, BONK等等無基本因素既幣.
每次牛市都有一兩隻升到癲晒, 我並吾知道下一輪牛市邊一隻會跑出. 但如果您有心水, 可以買少少埋伏一下.
即是迷因幣

我推介下今轉週期我幾睇好既一隻中型明星公鏈幣:ARB, 呢隻幣本身係冇爆起過咁滯,截點多,係僅次於ETH同BSC, 活躍用家都有十幾萬,TVL 2B , Mcap/TVL 0.68, 顯示明顯 undervalued.

現價:1.10

SOL市值正式超越 USDC

引用:
原帖由 凍餅撈香蕉船 於 2023-11-15 18:00 發表

我推介下今轉週期我幾睇好既一隻中型明星公鏈幣:ARB, 呢隻幣本身係冇爆起過咁滯,截點多,係僅次於ETH同BSC, 活躍用家都有十幾萬,TVL 2B , Mcap/TVL 0.68, 顯示明顯 undervalued.

師兄, 我見隻ARB 由0.65 左右爆上黎1.1, 都升左40-50%

引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2023-11-15 20:57 發表

師兄, 我見隻ARB 由0.65 左右爆上黎1.1, 都升左40-50%
好呀

引用:
原帖由 凍餅撈香蕉船 於 2023-11-15 18:00 發表

Arb上市時表現已經吾錯,如果無記錯,同期sui上市時sui由1.5一直插,arb就一直升,同期btc都陰跌,果時最受影響係matic。因為arb取代左matic地位。果時係因為airdrop問題先會誘使啲資金湧向arb。情況就如ape當初一樣。但當所有野已成定局時,就冇炒作理由。另外,仲有一個好重要因素點解佢吾會好似sol咁爆升,就係每當幣市牛熊轉換時,熊市表現強既幣就通通冇運行,例如熊市時,最強既幣有matic, qnt,您宜家自己睇下btc16000升到35000時,佢地升左幾多?完全跑輸大市。熊市跌得最金果啲(累跌超過9成果啲),例如sol, ftt,metis通通爆升。ARB吾係吾好,只係幣市資金有限情況下,資金會率先撈跌得深果啲,因為值博率問題。下一輪先會炒到ARB

PEPE2.0 開始黎料

引用:
原帖由 凍餅撈香蕉船 於 2023-11-17 18:52 發表

PEPE2.0 開始黎料
PEPE2.0  滅左一個零,真有趣

引用:
原帖由 凍餅撈香蕉船 於 2023-11-20 23:01 發表

PEPE2.0  滅左一個零,真有趣
自己小心. 
PEPE2.0係有心人炒作去SCAM人. 用NERD BOT就會睇到, 根本冇乜錢長HOLD. 純粹係狗莊自己玩. 現時22M市值, 24HR成交額56M, 高位跌超過6成, 明顯大莊已走晒貨.

引用:
原帖由 sib 於 2023-11-21 09:52 發表

自己小心. 
PEPE2.0係有心人炒作去SCAM人. 用NERD BOT就會睇到, 根本冇乜錢長HOLD. 純粹係狗莊自己玩. 現時22M市值, 24HR成交額56M, 高位跌超過6成, 明顯大莊已走晒貨.
有邊隻MEME coin 值得埋伏下

PYTH預言機係SOL 生態
好似幾好玩

引用:
原帖由 凍餅撈香蕉船 於 2023-11-21 09:53 發表

有邊隻MEME coin 值得埋伏下
暫時冇心水. 但SHIB2.0好似想爆咁. 純粹感覺, 冇消息.
最近研究緊PAAL. 非常複雜,我都吾知佢做緊乜, 但就係咁爆升.

引用:
原帖由 凍餅撈香蕉船 於 2023-11-21 09:58 發表

PYTH預言機係SOL 生態
好似幾好玩
有AIRDROP既幣冇興趣. 因為無論您咩價錢入都好, 都吾夠人地零成本平, 佢地咩價沽都有賺. 入去遲早比人割.
SOL生態有好多好野但亦有好多伏. 我幾年前SBR上市時大手入左, PROJECT本身冇問題但就日日跌, 好彩止蝕左,如果吾係真係輸到賣屎忽都吾掂. 
所以溫馨提示: 玩新幣最重要係SET止蝕.

引用:
原帖由 sib 於 2023-11-21 10:35 發表

有AIRDROP既幣冇興趣. 因為無論您咩價錢入都好, 都吾夠人地零成本平, 佢地咩價沽都有賺. 入去遲早比人割.
SOL生態有好多好野但亦有好多伏. 我幾年前SBR上市時大手入左, PROJECT本身冇問題但就日日跌, 好彩止蝕左,如果吾係真係輸到賣屎忽都吾掂. 
所以溫馨提示: 玩新幣最重要係SET止蝕.
而家UNIBOT 派息5至8個鐘先一次?

引用:
原帖由 凍餅撈香蕉船 於 2023-11-23 10:38 發表

而家UNIBOT 派息5至8個鐘先一次?
吾一定, 有時果段時間冇乜收入入帳, 佢就會自動草埋一次過比. 由其是香港下午時間因為D鬼佬訓晒教,冇用BOT.
其實CLAIM PAGE左手面有列出收入幾多, 或者您去DUNE.COM都睇到.
佢有時停左一兩日, 但您賺既息係有入帳只不過未顯示到, 我試過一兩日後睇返, 佢就SHOW返晒之前停左果D.
總之好均真, 因為佢係根據區塊鏈BLOCK NUMBER派, 冇得厄.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]