• 瀏覽: 12,178
  • 回覆: 66
  • 追帖: 4
升得穿就係支持, 相反跌穿而再跌穿埋18700就可能終結牛勢

圖像顯示頭肩頂左肩已經有, 而家係做頭, 跌穿18700會去到30天線左右作假支持, 再做右肩, 右肩如果完成就會大機會去返15000以下, 全部9UP, 只作參考

6888 0.26

重火力317  7.83
收到

溫馨提示, 月圖沒有見底杯形或雙底, 我都唔覺得係走出熊市

20000期結不解釋

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2022-12-4 20:25 發表
升得穿就係支持, 相反跌穿而再跌穿埋18700就可能終結牛勢

圖像顯示頭肩頂左肩已經有, 而家係做頭, 跌穿18700會去到30天線左右作假支持, 再做右肩, 右肩如果完成就會大機會去返15000以下, 全部9UP, 只作參考
呢排d消息又全面向好,所有人又好樂觀,通常咁既情況,又會打臉。
熊市特徵就係咁,7 8月都試過la,不過14600應該真係大底啦,大陸放寛,基本面已變

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2022-12-4 20:25 發表

有你呢啲淡友沽,我就放心揸貨了

引用:
原帖由 Sambb 於 2022-12-4 20:46 發表
20000期結不解釋
突破到19400應該會去埋, 我覺得19500以上機會多D, 但20000有點保留

引用:
原帖由 愉快地生活 於 2022-12-4 20:50 發表

有你呢啲淡友沽,我就放心揸貨了
不敢當,市場喜歡有你

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2022-12-4 20:58 發表

不敢當,市場喜歡有你
恆指五萬點 go go go!

dick叔 醒

引用:
原帖由 坐盤員 於 2022-12-4 21:01 發表

恆指五萬點 go go go!
Too young too simple, sometimes naive

我覺得19300巳經好盡
好消息基本上巳經預期哂
記住個字係預期,好多都無實現過

08年十月股災,之後升到年結29.幾%
之後反去第二隻腳,然後升一倍。
今年低位十月在14597,升三成即19200.

頂多去到19,800!等大家開心吓

再加上,一個健康牛市唔會一下爆甘多,通常會回測前低位,再低位整固

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]