• 瀏覽: 16,294
  • 回覆: 59
  • 追帖: 3
+2
無貨者入少少無妨
想入熊或呢刻造淡就一定九死一生

附件

1C82C24D-21A5-40D7-95DA-A9E658312780.png(599.4 KB)

引用:
原帖由 -KAWSSUR- 於 2022-12-4 17:12 發表
無貨者入少少無妨
正股會唔會走

點㩒低呢

引用:
原帖由 -KAWSSUR- 於 2022-12-4 17:12 發表
無貨者入少少無妨
十分同意。咪做淡

希望唔止 500

引用:
原帖由 中秋大大頭巾 於 2022-12-4 17:26 發表

正股會唔會走
上個禮拜到19200已經走咗三分一正股倉
其他正股同call全部唔會走

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-12-4 18:37 發表
希望唔止 500
起碼一千

如果一開市掃高一千點,散戶應該唔敢入市,因巳太高位,基金就只要一路炒高,一路吹個市會去到三萬點,到時散戶可能係二萬二至三才入市。 散戶特點低位沽高位入。

引用:
原帖由 Choiye 於 2022-12-4 19:31 發表
如果一開市掃高一千點,散戶應該唔敢入市,因巳太高位,基金就只要一路炒高,一路吹個市會去到三萬點,到時散戶可能係二萬二至三才入市。 散戶特點低位沽高位入。
吹到三萬點 

實在去到三萬點呀

引用:
原帖由 wk221ab 於 2022-12-4 19:42 發表

吹到三萬點 

實在去到三萬點呀
如以鐘擺原理,個市跌到去14xxx, 另一邊可能會升到估唔到,但就冇可能一口氣升到三萬點,中途要回,如果一路有好消息如放寬科網管控,國內股市狂升帶動港股, 這些都可以帶恒指去三萬。 油價就是一個好的鐘擺原理例子, 由負價升到120美元。 即是當一個極端出現,不久之後另一個極端好可能出現。 香港沙士樓價都是一個例子,樓市跌到去03年後就一路反彈到你唔信。

引用:
原帖由 Choiye 於 2022-12-4 19:31 發表
一開升一千點即刻再走三分之一了

明天應倒跌200-300點

我都覺得會倒跌

個個睇好有D驚

聽日升一千點以上

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]