• 瀏覽: 13,136
  • 回覆: 60
  • 追帖: 1
國內巳有幾天隻字都沒講動態清零,防疫方向微調,明年會加快追上其它國家的步伐,開放市場是必須的,首先第一步一定先對香港放寬出入限制,所以香港一定是先受惠,熱錢不斷流入作長短部處,今次升市唔好估頂,間中有調整,但方向是向上。

三年了,唔通成世清零咩。

國內民情去到極點,阿爺今次動作反應很快,對投資者來謂是一次捕足的好機會。

大量熱錢流入港股

有很多散戶不信今次升市或之前已沽貨走人,短炒風險高,如已低位入,可以長揸一段時間。

數字上到一日幾萬就唔好諗清零, 要改變策略了

引用:
原帖由 加多尼奧 於 2022-12-3 09:05 發表
最後抗爭成功 唔係暴動都仲堅定不移動態清零

而家係香港指導返佢共存 😆😆😆

中央同大陸人都睇到香港共存經驗

只要你滿足到打針條件 共存係冇問題

香港都共存左咁耐 當然有人死 但不可能做到冇人死 難道唔中招就冇其他病痛? 

當初最擔心嘅係大災難 而家香港經驗可以係大陸度做 而唔係清零 

清零係好 最好乜病都清零 問題係清唔到丫嘛!

病毒感染唔係有智慧有意識嘅生物 而係大自然嘅現象 免疫系統先會自己對付佢 冇病毒 身體就唔會有免疫系統 兩者係共存共生

快入

日日china china, 講到尾咪又係錢

屌!最後咪又係躺攪咁多野,最好笑連世衞都開始話佢on9。

引用:
原帖由 加多尼奧 於 2022-12-3 09:05 發表
所以醒目又有錢既夠膽呢1,2年慢慢入市係財富增值既機會,疾病既野每個世紀都有,社會總會回復正常

引用:
原帖由 shum07 於 2022-12-3 10:14 發表

所以醒目又有錢既夠膽呢1,2年慢慢入市係財富增值既機會,疾病既野每個世紀都有,社會總會回復正常
入爆廠了,等啲on9 仔,重未瞓醒

引用:
原帖由 前插後抽 於 2022-12-3 08:43 發表
一早叫佢收皮仲話動態清零堅定不移,而家提都唔敢提
動態清零只是階段性,屬暫時的措施,當形勢出現轉化就唔會再用,並不是敢唔敢提的的問題,不要懷疑阿爺做事的果敢決斷

角加洗怕你地小貓三兩隻搞事?堅持動太清0!黨是罵不倒的打不倒的!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]