• 瀏覽: 4,421
  • 回覆: 17
租得出己經好好

中原蘇哲熙表示,元朗區內尚悅2座低層J室,實用面積約411方呎,屬大兩房單位,月租叫價約1.28萬港元,放盤一個多月,業主見臨近年尾,故擴大議價空間,近日經議價後,最終減至1萬元租出,與細兩房價相若,呎租僅約24元。                                               

該屋苑本月平均呎租約28元,上述成交呎租創近期新低。單位業主於2021年中以583萬買入單位,持貨1年多,租金回報率約2.1厘
原文網址:租金回報僅2.1厘!半新盤尚悅呎租24元 創近期新低 | on.cc東網 | 產經 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20221127/bkn-20221127204611680-1127_00842_001.html

點解唔加租? 

1萬已經好好

加息啊,又講加返租比 租客 ge ?

又一個善心的業主,
供樓息都3.X 厘,
放定期無煩惱都有5厘,
佢竟然咁好心放2.1厘租
善心業主

樓價跌一半,回報變4厘+  😎

即細2房 8500已可租到

引用:
原帖由 kokoko 於 2022-11-28 08:52 發表
樓價跌一半,回報變4厘+  😎
我想見5厘呀

引用:
原帖由 焦急落幕人 於 2022-11-28 03:46 發表
又一個善心的業主,
供樓息都3.X 厘,
放定期無煩惱都有5厘,
佢竟然咁好心放2.1厘租
善心業主
香港有咁多咁叻
嘅蠢人

2021年摸頂入..

引用:
原帖由 gogo糕 於 2022-11-28 00:24 發表
點解唔加租? 
因為唔是香討業主,香討業主全部加租10%起.

引用:
原帖由 mj23sp33 於 2022-11-28 12:27 發表

我想見5厘呀
假如定期有5%回報,租金回報會追落後

尚悅實呎411呎單位只係租到1萬蚊?

一睇就知個業主比個租客聰明十倍啦

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-11-28 13:48 發表
尚悅實呎411呎單位只係租到1萬蚊?
1.5萬先租

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]