• 瀏覽: 4,458
  • 回覆: 20
+3
睇黎銀行要update估價...

中原地產屯門大興分行分行經理陳家富表示,樓價顯著回落,吸引買家回流市場尋寶。屯門大興花園本月錄得8宗成交,上月全月只有2宗成交,升幅3倍。本月呎價連環失守1萬元關口,全部低於1萬元,低見8680元,有4宗兩房成交造價跌穿400萬元,回到2016年水平。分行促成大興花園1期3座高層G室成交,實用面積394平方呎,兩房間隔,叫價420萬元,向西南,享河景,附簡單裝修,開價420萬元,經上車客議價後,減至368萬元成交,實用呎價9340元,成交價重返2016年水平。原業主於2000年4月以90萬元購入單位,持貨22年沽出,帳面大幅獲利278萬元,升值3.1倍
https://ps.hket.com/article/3406 ... 數低於1萬  2房造價重回2016年?

仲有兩球袋,證明仲有好大下調空間

呢啲樓, 邊窟值一萬/呎?!

仲有排跌

"上月全月只有2宗成交,升幅3倍。本月呎價連環失守1萬元關口,全部低於1萬元元"

唔劈無乜人會接貨 😎

引用:
原帖由 yyyymmdd 於 2022-11-24 19:08 發表
仲有排跌
何解?

發展商睇升

但係市中心仍然好硬淨,無萬二蚊入唔到場

CCL 成份屋苑

引用:
原帖由 tci2008 於 2022-11-24 19:52 發表
但係市中心仍然好硬淨,無萬二蚊入唔到場
上月咪又話高層優質好硬?,今日又市中心硬?🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 annabb 於 2022-11-24 20:23 發表

平行時空

引用:
原帖由 annabb 於 2022-11-24 20:23 發表

屯門市廣場都劈約20%,外圍的大興花園硬唔到

市中心理應值六千

引用:
原帖由 yyyymmdd 於 2022-11-24 19:08 發表
仲有排跌
承你貴言!

業主唔團結

跌穿10,000唔計

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]