• 瀏覽: 2,164
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
+2
分析:硬硬又話劈親都係低層既?事實證明,市區高層一樣劈,信硬硬? 7球都穿埋喇,下一站……

https://ps.hket.com/article/3405621/宇晴軒高層2房戶累減「2球」 691.8萬易手低市價5 

香港置業西九龍四小龍分行首席聯席董事謝啟源表示,近期樓市吹淡風,二手市場屢錄減價成交個案,長沙灣宇晴軒3座高層A室,實用面積441平方呎,建築面積約624平方呎,屬2房間隔,向西南望內園景。謝啟源指,原業主以900萬元放盤約11個月即吸引外區客洽詢,雙方經議價後減價以208.2萬元或減幅達23%,以691.8萬元易手,實用呎價約15,687元,建築呎價約11,087元,低市價約5%。據了解,新買家為首置客,心儀單位位於高層,而且價錢相宜,故睇樓2次後最終拍板入市。

資料顯示,業主於2004年4月以約191.6萬元購入上述單位,持貨18年,是次轉手帳面獲利約500.2萬元,升值約2.6倍。

舊年 😎

引用:
原帖由 kokoko 於 2022-11-24 17:28 發表
舊年 😎

一年唔見百幾萬

引用:
原帖由 Gerrard-8 於 2022-11-24 17:30 發表

一年唔見百幾萬
宇晴軒 都要變 乳埕軒

高層都唔計

引用:
原帖由 彼德c 於 2022-11-24 18:57 發表
高層都唔計
係喇係喇唔計囉

走得快好世界

4小龍都要劈 😎

引用:
原帖由 kokoko 於 2022-11-24 17:28 發表
舊年 😎

完全冇左7字成交。😱😱😱

引用:
原帖由 annabb 於 2022-11-24 20:25 發表

要出貨,就要劈 😎

引用:
原帖由 Gerrard-8 於 2022-11-24 17:17 發表
分析:硬硬又話劈親都係低層既?事實證明,市區高層一樣劈,信硬硬? 7球都穿埋喇,下一站……

https://ps.hket.com/article/3405621/宇晴軒高層2房戶累減「2球」 691.8萬易手低市價5 
低價5%又點啫,就算低價50%你都買唔到架啦

引用:
原帖由 annabb 於 2022-11-24 20:25 發表

人踩人緊

呢隻最細積。 樓市係最高位,900 都未必有人接。

3座面壁樓。

呢個價正常, 高位800頭都要諗下。

我有件4小收租。  所以比較知位置。

引用:
原帖由 彼德c 於 2022-11-24 18:57 發表
高層都唔計
高層、但近垃圾房?

引用:
原帖由 低B強 於 2022-11-25 09:53 發表
呢隻最細積。 樓市係最高位,900 都未必有人接。

3座面壁樓。

呢個價正常, 高位800頭都要諗下。

我有件4小收租。  所以比較知位置。
441尺,3個人夠住既

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]