• 瀏覽: 15,863
  • 回覆: 163
+24
真係唔知講恭喜定講抵死坐定定蝕16%

好彩我D收租樓全部簽晒約,到明年又可以加租,只能向上,沒有向下的投資!
肯定樓價明年止跌回升,而且是爆升,200點指日可待糕糕糕

大跌市時先抽身,保老本
投資沒有不認輸,只有輸和贏
提示: 違規內容已被屏蔽
簡約公屋出台整體住宅租金會拉低...

引用:
原帖由 bbq323 於 2022-11-24 15:02 發表

好彩我D收租樓全部簽晒約,到明年又可以加租,只能向上,沒有向下的投資!

實際收租回報得1.5厘,個價仲要跌,定期有5厘

引用:
原帖由 Tpang 於 2022-11-24 15:12 發表

on 9
我都係諗尼一句

悲哀在仲唔肯面對現實, 思維仲停留喺以往樓價同租金一路向上嘅階段

樓米仲慘,收2厘息,跌10幾個%

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2022-11-24 15:40 發表
樓米仲慘,收2厘息,跌10幾個%
兩年租約之後,跌10幾個percent咁少?

引用:
原帖由 bbq323 於 2022-11-24 15:02 發表

開咗單先吹啦,幾日無飯開啦

引用:

cap定先,通脹20%

引用:

其實通脹係咪20%你自己心知啦 層樓跌左幾多你自己都心知啦,我都唔知講恭喜定抵死好呀

引用:

低質post no. 1

引用:
原帖由 Gerrard-8 於 2022-11-24 16:10 發表

其實通脹係咪20%你自己心知啦 層樓跌左幾多你自己都心知啦,我都唔知講恭喜定抵死好呀
樓跌,會同通漲對沖返
今年跌15%,通漲20%=升5%

引用:
原帖由 bbq323 於 2022-11-24 16:16 發表

樓跌,會同通漲對沖返
今年跌15%,通漲20%=升5%
講mud......

主題標籤 #投資
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]