• 瀏覽: 4,524
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2022-11-24 13:42 發表

香港有咩資格租金可以比世界第一強國的經濟中心還高 gdp同紐約差幾多倍呀
所以樓價根本畸形
你知唔知廣東道d侈奢品牌係香港賺幾多錢?

廣東道一間鋪生意可以多過人地幾個國家加埋既生意

引用:
原帖由 19天下 於 2022-11-24 14:42 發表

好彩唔係開雞竇,唔係就做死鳳姐了。
D sale 屎慘過做G日日俾d西客輪

引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2022-11-24 15:16 發表

你知唔知紐約半導體企業全世界賺幾多錢呀
谷歌 微軟 總部都係紐約 呢兩間企業市值幾多你知唔知 仲甲骨文 英偉達 intel等等等 麻煩自己睇睇市價 井底之蛙
而家討論緊零售街鋪,你走去講高科技on X嗎?

引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2022-11-24 15:16 發表

谷歌 微軟 總部都係紐約 呢兩間企業市值幾多你知唔知 仲甲骨文 英偉達 intel等等等 麻煩自己睇睇市價 井底之蛙
要講高科技麻煩化用返矽谷同數碼港,科學園比,蛙蛙

引用:

你知唔知紐約第五大道開咩鋪架白X

引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2022-11-24 16:03 發表

但美國係全世界最值錢個幾十間公司都係紐約
香港點比得上 
所以咪美國第一香港第二。

引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2022-11-24 16:05 發表

高科技高gdp 啲人消費能力高 鋪租 辦公室租自然貴 自己用下腦諗下 人地一間公司抵你幾百條廣東道
原來你真係無邏輯的!用一間公司同條街比。而家主題係NY 5th Avenue vs HK canton road。 用Google 同廣東道根本兩樣野無可比性

引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2022-11-24 16:05 發表

高科技高gdp 啲人消費能力高 鋪租 辦公室租自然貴 自己用下腦諗下 人地一間公司抵你幾百條廣東道
高科技公司係晒5th Avenue 開鋪開寫字樓?

大家去紐約第五大道買晶片啦

引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2022-11-24 16:24 發表

我講緊係紐約一個城市同埋好多間公司 唔該唔夠人講唔好斷章取義
而且你一味講廣東道好多大陸有錢人買貴野 
咁而家無哂香港租金係咪應該跌番九成 因為支撐租金的自由行都無哂 啱數啦
科技公司d GDP 一定消費返去5th Avenue 既?唔可以買其他野?

引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2022-11-24 16:24 發表

我講緊係紐約一個城市同埋好多間公司 唔該唔夠人講唔好斷章取義
咁而家無哂香港租金係咪應該跌番九成 因為支撐租金的自由行都無哂 啱數啦
而家無自由行都第二,證明你無錢買唔代表其他香人無錢買

引用:

你自己無錢買就以為全香港都無錢買

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]