• 瀏覽: 42,409
  • 回覆: 206
  • 追帖: 2
💛裁員方案💛
全美 500
港島 120
東區 22

入裁員名單可nopay
Nopay 持續3個月
如nopay 3個月都冇成績即炒
如nopay期間跑到6萬數,公司會出番當月底薪
如持續3個月達標 公司會跟該同事續多半年約

落雨收傘是常識,賺錢前線無花紅

引用:
原帖由 marlborobblove 於 2022-11-21 14:37 發表
💛裁員方案💛
全美 500
港島 120
東區 22

入裁員名單可nopay
Nopay 持續3個月

AA死期到啦

引用:
原帖由 marlborobblove 於 2022-11-21 14:37 發表
💛裁員方案💛
全美 500
港島 120
東區 22

入裁員名單可nopay
Nopay 持續3個月

做得依行,預左啦

記得2016~2017時,元朗個aa同我講,佢地分行幾乎個個都分到過百萬佣金,因為當時有GY,世宙、朗8等大盤推,加上二手旺爆

當時大部元朗aa都做到十間八間,發過豬頭!

最近施生兇發展商劈價賣樓,不過無人SO佢,aa唯有放血自救!

炒曬DAA去做苦力就啱

全面管治後嘅香港,呢一行已經冇前途, 不要懷緬以往風光的日子, 及早轉行吧。

硬硬仲死撐

AA窮途末路

RIP............

引用:
原帖由 陳知英 於 2022-11-21 14:50 發表
全面管治後嘅香港,呢一行已經冇前途, 不要懷緬以往風光的日子, 及早轉行吧。
主要因為發展商唔肯劈價!單單一個yoho泣,明明全部已批預售,但新紅A完全唔肯減一個仙,所以aa就剩係得二手成交做,成個yoho加埋6千幾個單位,11月份二手成交得十單八單,班aa點夠分呀?租都未夠交啦!

出面勞工短缺,大把工

AA最鐘意買車買錶威威.......

等緊班AA劈價賣扑拉利波子.....

呢d吸血行業早應該彼取代
而家人人網上自讓放盤
兩邊佣省返十萬八萬
最好出個地產聯交所
買家和賣家先在價錢上對盤,
合價才大家約看成交
對整個地產市度都有利

引用:
原帖由 陳知英 於 2022-11-21 14:50 發表
樓面請人....

平時都係行開企開吹開......   轉行應該都應付到的.

引用:
原帖由 地上的紙巾仔 於 2022-11-21 15:00 發表

樓面請人....

平時都係行開企開吹開......   轉行應該都應付到的.
好多aa都有層樓,做樓面賺得鷄碎咁多,連供樓都未夠啦!

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2022-11-21 14:55 發表

主要因為發展商唔肯劈價!單單一個yoho泣,明明全部已批預售,但新紅A完全唔肯減一個仙,所以aa就剩係得二手成交做,成個yoho加埋6千幾個單位,11月份二手成交得十單八單,班aa點夠分呀?租都未夠交啦!
可見地產佬吞噬幾多港人血汗 AA仲要收取高回報同用不良手法做幫兇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]