• 瀏覽: 17,548
  • 回覆: 117
  • 追帖: 1
睇番啲主流國家又真係冇啲咁嘅事,97年 恒指高位係16800水平2022年恒指底位16900水平完全唔合理,會唔會係見底訊號呢🤔

而家增長股比你牙爺打死哂,所以港股巳全無增長動力,股值下調好合理,不可輿以前同日而語

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2022-10-6 18:19 發表
而家增長股比你牙爺打死哂,所以港股巳全無增長動力,股值下調好合理,不可輿以前同日而語
但係港股發展左咁多年,點可能倒退25年
用實物資產起左25年嘅嘢樓商廈商場,呢條數都唔識計

引用:
原帖由 silverblue03 於 2022-10-6 18:25 發表

D股票無盈利增長,或盈利下跌,股價就會下跌,市埸好現實,你唔沽其他人都沽貨

那時候中國仲係高速增長

引用:
原帖由 silverblue03 於 2022-10-6 18:25 發表

香港五十年不變,還有廿五年

謝安氣定神閒捉棋,心定安身

70年代股災隨時間流世,無問題

引用:
原帖由 silverblue03 於 2022-10-6 06:25 PM 發表

靠負債推動的經濟

一張紙。。。比低市盈率去到咩位都得

引用:

如果股票仲係25年前嗰啲

引用:
原帖由 silverblue03 於 2022-10-6 18:14 發表
睇番啲主流國家又真係冇啲咁嘅事,97年 恒指高位係16800水平2022年恒指底位16900水平完全唔合理,會唔會係見底訊號呢🤔
97跟22的恆生指數成份股, 無論質或量, 都大不同, 無得比吖!

比班剛學玩股人控制香港金融市場死得

儍仔,股市冇話合唔合理,個個講合理,個個發九撚咗。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]