• 瀏覽: 6,563
  • 回覆: 23
原業主於1995年11月以132萬元購入物業,持貨逾27年,帳面獲利290萬元,期內物業升值近2.2倍。

根據硬好邏輯, 佢冇得輸, 點解又低位走貨咁笨7

引用:
原帖由 go糕go 於 2022-10-5 23:53 發表
原業主於1995年11月以132萬元購入物業,持貨逾27年,帳面獲利290萬元,期內物業升值近2.2倍。

低位走貨 相對入價嚟講係好價  
所以話 已供滿 低位買入 要走貨嘅業主 劈得仲狠
有啲已供滿業主 根本就係跌價炸彈

引用:
原帖由 Tia最高 於 2022-10-5 23:04 發表
又話走咁啲人 香港更好既?

美聯物業大埔天賦海灣分行助理區域經理楊浩然表示,該行剛促成大埔中心2房成交,實用面積299平方呎,由於屬移民盤,故以422萬元或上車承接,創近期同區新低價。成交為大埔中心4座中底層H室,實用面積299平方呎,建築面積423平方呎, 屬兩房戶型,間隔方正實用,坐擁河景。業主移民故叫價一減再減,由叫價528萬元,終劈價至422萬元獲上車客承接,實用呎價14,114元, ...
乜 萬四蚊尺 三十年舊樓 又遠離火車站⋯ 算平咩?

黑暴英奴不停走人對香港太好了 黎緊大彎區人黎振興樓價 樓市又再糕糕糕

引用:
原帖由 天地有正正 於 2022-10-6 01:40 發表
黑暴英奴不停走人對香港太好了 黎緊大彎區人黎振興樓價 樓市又再糕糕糕
大灣區自身難保,那有錢落黎呢?

引用:
原帖由 go糕go 於 2022-10-5 23:53 發表

因為趁英鎊低,平賣都除笨有精。

引用:

係硬好就自己買而唔係水人買,所以非硬好也。一班廢柴而己。

附件

1.png(13.48 KB)

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-10-6 06:52 發表

因為趁英鎊低,平賣都除笨有精。
同意. 移英業主依家鬆手左.

同埋趕住調錢過英國掃貨.  果度價滙都跌.
賣平D益下港豬.

引用:

人做我做,否則冇話題

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2022-10-6 01:30 發表

乜 萬四蚊尺 三十年舊樓 又遠離火車站⋯ 算平咩?
梗喺唔平啦,不過嗰度喺全大埔最旺嘅地方,
反而大埔新達火車站上蓋都冇咁多人中意.

引用:
原帖由 shichendao 於 2022-10-6 10:20 發表

梗喺唔平啦,不過嗰度喺全大埔最旺嘅地方,
反而大埔新達火車站上蓋都冇咁多人中意.
如果返工返學要搭火車,近火車站好D。

引用:
原帖由 nomorecovid 於 2022-10-6 04:50 發表

大灣區自身難保,那有錢落黎呢?
藍色人話唔洗驚 阿爺係大廳 實睇住香港 一通關自由行落黎 百業又興旺

嘩近四十年樓萬七蚊呎!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]