• 瀏覽: 27,061
  • 回覆: 147
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 同學愛三仙 於 2022-10-3 17:24 發表
買樓唔難丫~~

加息陰霾籠罩下,二手樓價持續回落,納米單位頻傳蝕讓個案,屯門二、三綫屋苑造價重見「2字頭」。市場消息透露,屯門青河坊利寶大廈低層D室,實用面積234平方呎,屬於1房間隔,原本叫價310萬元放盤,上月底減至260萬吸客,最終周末假期減至238萬元售出,創屋苑近2年造價新低(不計另類單位),呎價約10171元。

區內代理指出,原業主為投資者,2017年中以約282萬元購入單位收租, ...
低層連約賣唔計

依家止蝕,遲啲低位入返,恭喜前業主

破3!

附件

1.png(12.61 KB)

仲有好多下跌空間

next stop 100萬

蝕本也壯士斷臂  這位沽貨業主  夾年便會被稱讚是高手

唔係啩,2017都要輸16%?

只值100萬

利寶跌到238萬?

買家買完又要坐

引用:
原帖由 同學愛三仙 於 2022-10-3 17:24 發表
買樓唔難丫~~

加息陰霾籠罩下,二手樓價持續回落,納米單位頻傳蝕讓個案,屯門二、三綫屋苑造價重見「2字頭」。市場消息透露,屯門青河坊利寶大廈低層D室,實用面積234平方呎,屬於1房間隔,原本叫價310萬元放盤,上月底減至260萬吸客,最終周末假期減至238萬元售出,創屋苑近2年造價新低(不計另類單位),呎價約10171元。

區內代理指出,原業主為投資者,2017年中以約282萬元購入單位收租, ...
利寶,卅多年樓,水管漏之類唔計,外牆粉紅色殺死人,

樓下係菜檔,每日五點開始嘈,貨車將菜由車掟落地面,日日彭彭聲.

1989年賣25萬,當時九年樓,現價二百幾,是否值?兩睇

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-10-3 17:47 發表
next stop 100萬
冇啦!係值60萬左右,好細好舊, 輸少當嬴

引用:
原帖由 19天下 於 2022-10-3 17:53 發表
唔係啩,2017都要輸16%?
即係賣家預計唔止跌16%

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]