• 瀏覽: 24,599
  • 回覆: 113
  • 追帖: 17
+9
9月最後一日, 恆指收17222點
9月絕對令所有好友重傷
亦令9成9人完全心灰意冷
見17XXX已是近十年最低位, 冇人知究竟後市點
是天大機會? 定無底深淵?

第三季重傷完
第四季, 本人預計再大跌一二千點至15000唔係冇可能, 但以現時17200點做開始點, 大家細心想跌2000點至15000機會大啲, 還是升二三千點至20000點機會大啲

一句講晒
投資自己要負責
唔好賴人

本人19100-20000做的100%全好倉會繼續持有
而之前食咗put的cost + 利潤會睇位入call作終極反撲

最後一句
冇叫你跟我
你可以止蝕
你可以呢刻繼續put or 淡

我就一定企梗唔止蝕
反而步署入call終極反撃

附件

21933B68-6160-4D61-B810-63ABF1407BDD.png(688.12 KB)

10月
絕地反彈囉

美股像要做反彈,港股今次應該會跟且更強勁

多謝分享。

引用:
原帖由 鐵血群俠ONLINE 於 2022-10-1 01:17 發表
再跌空間真係有? 
個人覺得即使再跌但跌之前點都有反彈

如果短綫者入貨的就趁彈要食糊

要堅持做淡都唔係呢刻, 反彈後就勉強可以

我就唔會做淡
返而若彈返19000 附近可能走一半平手

引用:
原帖由 家中少白襪 於 2022-9-30 23:06 發表
美股像要做反彈,港股今次應該會跟且更強勁
美股竟然星期五收市再跌五百
星期一10月3號恒生指數如低開可能係短期低位了

引用:
原帖由 mawo448 於 2022-10-1 00:18 發表
多謝分享。
純粹交流吓
記得自己投資自己負責
唔好好似啲狗咁無恥喺度話咩害人

樓主,你睇好?

引用:
原帖由 浪里個狼 於 2022-10-1 13:20 發表
樓主,你睇好?
到17000點呢刻已經唔係睇唔睇好問題
有玩開股票的大概九成人都坐緊艇
20000 19000唔走人唔通17000先走?

呢刻有貨梗係繼續hold

你應該好後生,無經歷過08金融危機,我copy段新聞你睇,"恒指由2007年10月的31958點跌至2009年2月最低11344點,16個月內跌近20,000點。"

引用:
原帖由 baobaobaobaobao 於 2022-10-1 16:14 發表
你應該好後生,無經歷過08金融危機,我copy段新聞你睇,"恒指由2007年10月的31958點跌至2009年2月最低11344點,16個月內跌近20,000點。"
曾入過Tom.com同經歷沙士時用七十幾萬入元朗yoho, 亦試過2097 2098入中人壽中交建call賺過百萬, 

你估我幾大

引用:
原帖由 -KAWSSUR- 於 2022-10-1 16:32 發表

曾入過Tom.com同經歷沙士時用七十幾萬入元朗yoho, 亦試過2097 2098入中人壽中交建call賺過百萬, 

你估我幾大
到60歲差5-6歲

引用:
原帖由 -KAWSSUR- 於 2022-10-1 16:32 發表

你估我幾大
60後,最後生70年代初,
50-60歲,
中位數55

補充:無講97金融風暴,可以係80後,可能是45左

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]