• 瀏覽: 52,917
  • 回覆: 56
  • 追帖: 1
聽啲同事講佢地租樓首選會揀有會所既樓,問佢地住起碼一年用過幾多次會所
佢地話最多都係落去游水,仲要只係去過一兩次
明明揀又要揀有會所既樓到有呢啲設施比你用果陣你又唔用,咁點解死都要揀有會所既地方黎住?

係為左比貴啲租定係為左話比你知你住果到有會所會威啲?
有會所又唔用,又要比錢出去做尖都唔知為乜

會所做gym都要畀錢

引用:
原帖由 新紅喱 於 2022-9-30 13:25 發表
會所做gym都要畀錢
管你廢貴個d包左

引用:
原帖由 落雨收衫 於 2022-9-30 13:23 發表
聽啲同事講佢地租樓首選會揀有會所既樓,問佢地住起碼一年用過幾多次會所
明明揀又要揀有會所既樓到有呢啲設施比你用果陣你又唔用,咁點解死都要揀有會所既地方黎住?

會所好多c9 hea用, 出去做尖靚女多好多.  

獨立屋單棟屋唐樓村屋居屋公屋過渡屋都唔需要會所,點解唯獨是屋苑式私樓很需要會所。

引用:

管理費孽煮比有乜所謂

引用:

佢哋平日落去沖涼冇話你知啫

當你住間屋夠大嘅時候,會所就係冇用嘅野

會所打卡姐   你估真係做gym咩

最on9係屋苑會所唔撚用
出去join會藉
遊艇會,哥爾夫球會,遊樂會,同鄉會,etc…

為什麼

引用:

好多極細單位,有會所被包裝成假豪宅!單位咁細,有親戚朋友到訪,可帶落會所!冇咁失禮!

引用:
原帖由 kwma 於 30/9/2022 18:35 發表

管理費孽煮比有乜所謂
羊毛出自羊身上。

我住的無會所
但人各有志
關你屁事

引用:
原帖由 小豆油 於 2022-9-30 18:38 發表
當你住間屋夠大嘅時候,會所就係冇用嘅野
其實都係泳池用最多,屋企點都冇可能有大泳池吧⋯⋯

令外 打乒乓波、桌球、健身、網球場 都會玩下。

引用:
原帖由 落雨收衫 於 2022-9-30 14:53 發表

你都講出重點來,係威D架。有會所,管理費多D,租金貴D,人地睇你覺得有錢D。
講到尾,都係虛榮心作祟!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]