• 瀏覽: 14,849
  • 回覆: 98
+13
透過擬議「多元組合」系統的各項環保設施,可以便捷地連接啟德、觀塘、牛頭角和九龍灣等地點的鐵路和公交車站,亦可鼓勵區內市民多步行和踏單車,從而減少使用車輛和道路,進一步打造環保社區。

政府鼓勵住啟德跑道區市民多行路、同埋踩單車,都係為咗市民健康著想。

引用:
原帖由 將軍奧運 於 2022-9-28 10:22 發表
估唔到臨時房屋區會重現香港。

附件

B80E01E9-A2C0-4591-A6D0-95A5B73947E9.jpeg(310.94 KB)

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-28 10:25 發表

估唔到臨時房屋區會重現香港。
很多香港人的集體回憶。

附件

E2A103E3-B680-4F4D-BB4B-19C86763C4D2.jpeg(178.58 KB)

C537630E-0E86-4A92-A968-F20476877655.jpeg(272.63 KB)

一架摺疊單車走天涯

叫啲官棄用汽車改用單車返工同立法會先啦,順道改善中環塞車減少車輛行駛呀😏

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2022-9-28 10:41 發表
一架摺疊單車走天涯
可唔可以特許啟德跑道區豪宅住戶用電動滑板車?

引用:
原帖由 bbc16M 於 2022-9-28 10:43 發表
叫啲官棄用汽車改用單車返工同立法會先啦,順道改善中環塞車減少車輛行駛呀😏
先由啟德做起

引用:
原帖由 bbc16M 於 2022-9-28 10:43 發表
啲官多數住半山區,單車好難上落。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-28 10:44 發表

可唔可以特許啟德跑道區豪宅住戶用電動滑板車?
用電板就有違運動原意啦, no way

幾百萬買間屋, 夏天三十幾度著西裝仲要你踩單車返工

引用:
原帖由 焦急落幕人 於 2022-9-28 10:47 發表
幾百萬買間屋, 夏天三十幾度著西裝仲要你踩單車返工
出下汗對身體好,坐office 涼冷氣太多會令體質濕重。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-28 10:45 發表

啲官多數住半山區,單車好難上落。
無啲咁嘅事,我朋友個個星期踩上太平山同摩星嶺仲去石澳食早餐。
啲官只許州官坐車。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-28 10:49 發表

出下汗對身體好,坐office 涼冷氣太多會令體質濕重。
香港嘅天氣熱個幾日開住冷氣坐係度都出汗,你少擔心😵

引用:
原帖由 bbc16M 於 2022-9-28 10:51 發表

無啲咁嘅事,我朋友個個星期踩上太平山同摩星嶺仲去石澳食早餐。
啲官只許州官坐車。
咁你朋友可以住啟徳啦,一定適應到。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]