• 瀏覽: 4,410
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
加息陰霾下,二手成交淡靜,東涌區指標屋苑映灣園2房戶,以665萬元成交,較銀行估價低近百萬元。 東涌物業董事吳碧珊表示,東涌映灣園2期8座極高層E室,實用面積548平方呎,屬兩房間隔,望山景,以665萬元成交,平均呎價12135元。從代理提供的相片可見,單位空間寬闊,裝修雅致,外望景觀開揚。
據了解, 買家為外區客, 購入單位作準新婚自用用途, 見單位位處於極高層, 靚裝修, 極優質 無須額外裝修花費便可入住, 加上有感樓價已下調至一定水平, 單位價格吸引, 故決定入市。

原業主於2014年6月以435萬購入單位,持貨8年,帳面賺230萬元,單位升值53%。

https://ps.hket.com/article/3362 ... 層靚景戶665萬沽  比市價低近一球?

低一成呀!!!
未加息已經劈到咁…………
究竟仲有無人信硬膠好日日唱好呢
10月最後逃生門了

執兩球幾呀大佬,再揸落去容乜易痾突,有食唔食罪大惡極.

極高層,要750萬

附件

1.png(14.97 KB)

唔近地鐵站都咁貴

引用:
原帖由 1nsider 於 2022-9-27 14:25 發表
唔近地鐵站都咁貴
只值450萬

慘慘豬,賺小好多

好大鑊個市,唔怪得硬膠好要日日圍爐打丁啦

引用:
原帖由 kokoko 於 2022-9-27 14:24 發表
極高層,要750萬
咁真係好大鑊

引用:
原帖由 kokoko 於 2022-9-27 14:24 發表
極高層,要750萬
可能冇電梯?

引用:
原帖由 Gerrard-8 於 2022-9-27 15:38 發表
好大鑊個市,唔怪得硬膠好要日日圍爐打丁啦
咁跌法食完偉哥都唔識硬

因為山景個邊就黎起樓,只係隔條馬路,好快變樓景!不過其實海景個邊仲平,中層1萬左右/實呎有交易

仲係貴

2022所謂跌
其實無料到
2023先見真章

引用:
原帖由 無盡奔馳的烈車 於 2022-9-27 19:59 發表

可能冇電梯?
就算有,都要坐多幾十秒啦,平係正常嘅。

引用:
原帖由 chantinlung 於 2022-9-27 21:36 發表

就算有,都要坐多幾十秒啦,平係正常嘅。
所以高層劈,唔計

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]