• 瀏覽: 145,907
  • 回覆: 578
  • 追帖: 1
+21
樓價打八折啦喂, 未去的手足仲唔快D過去做大王.

引用:
原帖由 赤冇士 於 2022-9-26 14:22 發表
英國空氣都好d
真心話。不要回來。一路好走。空氣好??? 為何不打英文字???

https://www.hk01.com/地產樓市/817759 ... utm_medium=referral

"此成交價不僅較兩周前、一夥同座同面積的成交單位賣平85萬元或12%,更創下屋苑六年新低價"
英鎊兩星期有無跌12%

我舅仔上個月移民去英國 
佢D兄弟姊妹請佢 farewell 又飲又食 
送機果陣喊到去似送礗咁
飛左英國 住左唔夠一個月  
下星期返香港 🤣🤣

回流正契弟

引用:
原帖由 skyjoe 於 2022-9-26 15:24 發表
雖然個心笑咗一下,但係好奇問其實點樣大量法呢?有冇正式統計數字?
根據中華民族五千年文化統計,每逢佳節倍思親,十一來了,個個都想回來贈慶啦。

睇啲朋友post 時 FB 英國真係好舒服,應該都掂唔想回流啦,香港仲要帶罩…

引用:
原帖由 水金陳 於 2022-9-26 15:44 發表
我舅仔上個月移民去英國 
送機果陣喊到去似送礗咁
下星期返香港 🤣🤣
🤣😂🤣🤣

英磅狂跌,仲有冇錢返來?
歐美政治上腦,民生企兩邊!

引用:
原帖由 水金陳 於 2022-9-26 15:44 發表
我舅仔上個月移民去英國 
送機果陣喊到去似送礗咁
下星期返香港 🤣🤣
英磅又跌喇!

引用:
原帖由 wayfarer 於 2022-9-26 14:21 發表

冇文化、冇學識頭腦簡單先會支持暴政。但係精英、有錢人逃咗難佢哋都唔會有好日子。未來一到三代人中港今日永遠比明白更美好,一整依家先至開始。
你廣東話文法錯好多喎, 唔知講乜. 一係講返台灣普通話吧. 台灣普通話香港人都睇得明嘅.

頂撚住呀手足 
冚家死都要做英國鬼呀 

用英鎊計,就快跌到買吾起機票回港😂

引用:
原帖由 楚曉 於 2022-9-26 15:55 發表

你廣東話文法錯好多喎, 唔知講乜. 一係講返台灣普通話吧. 台灣普通話香港人都睇得明嘅.
1450呆灣特多儍仔!

咪攪呀,吾歡迎英黃狗回港....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]