• 瀏覽: 17,824
  • 回覆: 74
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 同學愛三仙 於 2022-9-25 18:15 發表
風光不再

將軍澳日出康城為新供應重災區,淡市下二手樓價跌穿「6球」。美聯許志琼表示,LP6第5座高層G室,實用面積約306方呎,一房間隔,7月初次以668萬港元於盤,但環球經濟不穩,加上地緣政治因素,8月已主動減價到640萬元。

他續指,直至9月,原業主為求套現已3次下調叫價至600萬元,但仍未獲承接​,近日股市更跌穿18,000點,加息已成定局,原業主憂心樓價每況愈下,見有上車客還價,果斷地 ...
舊年近7球

aa報料 沙田第一城中層單位  已經跌穿4球

萬九幾蚊呎有人接 執到喇。

11月再加息,長遠會返回$15,000/呎

將軍澳係假中產至愛,出中環尖沙咀識飛都要45分鐘,無限供應+垃圾商場,定價又超高

LP6 最多過SSD 炒盤,200-300放盤,大部份租盤+未住新樓.
同埋LP6 剛轉左保安管理公司,入面而家大混亂,經常唔夠保安,可以自出自入咁款。
有興趣買家記住劈多口價。

就算劈到400萬,都係貴!山卡拉地區呎價最多值8仟蚊呎。

引用:
原帖由 jasons1 於 2022-9-25 18:41 發表

舊年近7球

aa報料 沙田第一城中層單位  已經跌穿4球
唔係化?!  沙一真係人踩人

無幾檯客搶盤咩
加咁少息,減壓測喎,仲有0+3,啲買家去晒邊呀,剛需呢

引用:
原帖由 19天下 於 2022-9-25 18:52 發表
萬九幾蚊呎有人接 執到喇。
應該再跌五成以上

向500萬進發

LP6 離康城地鐵最遠, 根本唔值咁貴

引用:
原帖由 焦急落幕人 於 2022-9-25 19:30 發表
LP6 離康城地鐵最遠, 根本唔值咁貴
海因仲遠,都賣成23000啦。

引用:
原帖由 kokoko 於 2022-9-25 19:24 發表
向500萬進發
你改左做硬好?計萬三蚊一呎,合理價格應該係4球窩!

引用:
原帖由 lhcdims 於 2022-9-25 19:45 發表

你改左做硬好?計萬三蚊一呎,合理價格應該係4球窩!
向300進發

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]