• 瀏覽: 27,870
  • 回覆: 134
  • 追帖: 1
香港乃至全世界出生率少,學校殺校或縮班就知,老人家的好多住老人院、醫院,建屋愈來愈多,冇錢的輪公屋,中產的經濟吾好都吾願買樓,,有好多又移左民,到時供過於求樓價必暴跌!

你咁講全世界無一個地方既樓係會升。
食物一街都有,日日又咁多食物掉落垃圾筒,點解M記差唔多年年都加價既?

以往擁有多過一個物業人仕多不勝數,這一跌浪有出無入。

物極必反

引用:
原帖由 dragonraja52 於 2022-9-25 15:34 發表
你咁講全世界無一個地方既樓係會升。
食物一街都有,日日又咁多食物掉落垃圾筒,點解M記差唔多年年都加價既?
算啦,出得呢D post嘅人,一係AA嚇啲業主減價,一係就係想買樓嘅人,根本冇參考價值

以往幾十年人口都係正增長,人口下降,今年供應的樓變空宅

引用:
原帖由 kinderkids 於 2022-9-25 15:19 發表
香港乃至全世界出生率少,學校殺校或縮班就知,老人家的好多住老人院、醫院,建屋愈來愈多,冇錢的輪公屋,中產的經濟吾好都吾願買樓,,有好多又移左民,到時供過於求樓價必暴跌!
如果係咁,你月薪好快變1000

好多硬好都知,但冇勇氣面對

銀紙年年購買力都在貶值, 相對來講磚頭叫做無銀紙貶值得咁快, 咁你情願揸磚頭定揸銀紙?

窮人生仔只是為富人提供勞力,
所以要共同富裕.

同意

引用:
原帖由 kinderkids 於 2022-9-25 15:19 發表
放心,內地好多人會來,有需求

引用:
原帖由 bhotspur 於 2022-9-25 15:46 發表

算啦,出得呢D post嘅人,一係AA嚇啲業主減價,一係就係想買樓嘅人,根本冇參考價值
人口負增長的確係一個結構性壞因素

後生仔係元寧宙度買地買樓, 仲邊會買港樓喎。

引用:
原帖由 陳知英 於 2022-9-25 15:35 發表
以往擁有多過一個物業人仕多不勝數,這一跌浪有出無入。
真  高峯過後 前景問題 有糊就食 將來會昇再算

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]