• 瀏覽: 6,906
  • 回覆: 37
成交少關我地業主咩事?住房本來就唔係用黎炒,我買樓係用黎自住同收租用,做咩要出出入入送錢比地代?

支持業主買家直接律師樓買賣。

不嬲都話淡市AA至會嚇業主放盤,為求促成交易嘛。個市氣氛咁差,要個盤夠筍買家至會考慮。唔通仲gogogo 咩,香討大把呢類日日唱淡既AA

引用:
原帖由 luck169169 於 2022-9-24 10:57 發表
不嬲都話淡市AA至會嚇業主放盤,為求促成交易嘛。個市氣氛咁差,要個盤夠筍買家至會考慮。唔通仲gogogo 咩,香討大把呢類日日唱淡既AA
呢兩年輸得最甘其實係地代老闆,真淡淡已經輸足十幾年一早已經頹晒

引用:
原帖由 bravelove 於 2022-9-24 11:10 發表

呢兩年輸得最甘其實係地代老闆,真淡淡已經輸足十幾年一早已經頹晒
你又岩

地代仲有一個特點,就係活躍時段同我地普通人相反,佢地星期一至五好得閒上香討洗版,一到星期六日就靜晒,因為要帶客睇樓

唔係唱好咩?

行業本身無問題,問題係做緊嘅人質素太良莠不齊

引用:
原帖由 南區肥豬豬 於 2022-9-24 11:30 發表
唔係唱好咩?
睇價位,佢sell萬幾蚊1呎既正常貨唱好,人地蝕極有個譜。

但如果佢sell 3萬幾蚊1呎既盤,仲走去唱好當人傻,賺埋呢d缺德錢要做多d善事抵消

係囉,
應該走去黃竹坑嚇新盤嗰d,地慘商先至係皇道

Molamola 

仲落井下石?! 真係驚嗰啲驚到瞓唔安,食唔落架喇,買層樓短短一年冇咗球幾兩球呀

引用:
原帖由 彼德c 於 2022-9-24 12:03 發表
仲落井下石?! 真係驚嗰啲驚到瞓唔安,食唔落架喇,買層樓短短一年冇咗球幾兩球呀
不自量力既人充大頭上車,守唔住要賤賣,資本市場專食弱者,如果冇實力例如份工朝不保夕收入低首期少,真係唔適合上車,勸你還是等公屋吧。

引用:
原帖由 家中少白襪 於 2022-9-24 11:58 發表
係囉,
應該走去黃竹坑嚇新盤嗰d,地慘商先至係皇道
地代唔敢正面得罪地產商,唯有鬼鼠狂出鱔稿,d低收入業主睇到真係會驚,冇計啦,鬼叫佢地真係唔夠實力守住層樓咩。

引用:
原帖由 luck169169 於 2022-9-24 10:57 發表
現在係買家市場,梗係插業主啦,買家大L晒.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]