• 瀏覽: 23,549
  • 回覆: 211
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 愚人之石 於 2022-9-24 10:22 發表

咦,中國印了過萬億支持經濟就好,英國印就填氹?

兩面三刀之徒
基本面唔同無得甘講
中國三萬億係基建
美國都話學中國放水去基建,結果真係放水去基建,益基建股。
鐵路依舊無改善,基礎建設依然唔做。

結果大水漫浸到美股最高位。

市面物價依然沒有受惠

引用:
原帖由 oyear 於 2022-9-24 12:39 發表

美國專揾盟友笨
你睇下日元
睇下英鎊

跟大佬都跌,又無能源
甘跟黎仲咩?
唔跟美爹吠吓中國,蠅國跟本無哂國際事務發言空間!!蠅國千錯萬錯走去脫歐,其實蠅國靠軟硬實力入歐盟同德法係有得拼嘅,而家??等提早大選啦

引用:
原帖由 dulinomo 於 2022-9-24 09:31 發表
只會令赤字不斷上,隨時國家破產
到時又用種種籍口打壓制裁中國甚至比個莫須有理由侵吞中國在英國嘅資產

無人會買陰債陰磅等跌到趴街啦

引用:
原帖由 lobstersoup 於 2022-9-24 12:49 發表

到時又用種種籍口打壓制裁中國甚至比個莫須有理由侵吞中國在英國嘅資產
英資在華多定華資在英多呢你估??

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2022-9-24 09:59 發表

有咩問題? 英磅跌咪美金昇 美國大勝 英國係自己友 美國又會幫 所以英國又大勝 點玩都贏
而家大白天啦!太陽曬八月十五啦!醒咗未呀!

引用:
原帖由 gggmail 於 2022-9-24 09:41 發表
好快  1 : 1
對港元😁😁

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-9-24 10:09 發表
特拉斯真係唔識經濟
單單而家呢個時勢
美元強勢 加上預期會持續升息
英國要發債 就一定要拉高息率
否則點解要買英債

呢頭減稅 另一頭又要加大支出 但D錢就全部由發債果度黎
減稅帶動經濟 係建基於人民以及公司因而增加支出
但呢個時勢 我諗D人都係會傾向存多個錢

所以 錢就使左 但經濟又帶唔起
又發高息債 高息環境下 利息支出高企

這是下家嘅事,最緊要印左先,大佬會有打賞

美國海盜盟友中, 原來第一個頂唔順既係英國呢條世界最出名既搞屎棍

英國博物館藏有8百萬件賊贓, 係時候要佢歸還.

附件

海盜聯盟.jpg(51.46 KB)

均富的一種形式。

好快英磅低過美金

最近幾個英國首相, 唔係賭徒, 就係癲老大話精, 現在更來一個白痴婆.

上帝派個有能力既人俾佢, 結果英國"老白左"係要選個白痴婆, 呢啲就係英國既命.

英國國運就係要一路衰落, 完全阻止唔到.

Cap 左香港 BNO 錢都唔夠?

準備破產了
美元一兌一英鎊不遠了

你使同盜賊擔心,打劫英女皇D行頭就得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]