• 瀏覽: 58,306
  • 回覆: 506
  • 追帖: 1
+2
港元強勢,咁貴都唔會有人嚟
外幣弱勢,本地人走哂的旅行
聖誕節肯定一潭屎水

早死同遲死既問題,香港咁內循環法都係遲早出事,情願盡快對外通返好好過,0+3其實都仲係冇用,0+0先有用,另外香港一地吉舖,旅客黎香港又係唔知點

洗牌係咁,  其實要習慣下

其實日日幾千,根本防疫失敗左,不如扙喉共存算

都叫開個好頭先....不過唔好咁落觀

你諗下呢個3+0爭取得黎幾辛苦? 簡直係要自殘雙臂宜家先叫做駁返半條上肢, 之後果D會唔會做都係問號

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-24 00:54 發表
早死同遲死既問題,香港咁內循環法都係遲早出事,情願盡快對外通返好好過,0+3其實都仲係冇用,0+0先有用,另外香港一地吉舖,旅客黎香港又係唔知點
你認為0+0會有人嚟?一樣無,幾個核心問題無解決嘛

引用:
原帖由 newpopocar 於 2022-9-24 01:12 發表

你認為0+0會有人嚟?一樣無,幾個核心問題無解決嘛
0+0 起碼有個門口先,咁多限制冇得玩架,同埋你做唔做都好本土疫情咪一樣爆。。。不如直接放寛好過拉

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-24 01:17 發表

0+0 起碼有個門口先,咁多限制冇得玩架,同埋你做唔做都好本土疫情咪一樣爆。。。不如直接放寛好過拉
你誤會喇,我講嘅幾個核心問題,同奕晴無關,而係比奕晴更具殺傷力的

引用:
原帖由 newpopocar 於 2022-9-24 00:50 發表
港元強勢,咁貴都唔會有人嚟
外幣弱勢,本地人走哂的旅行
聖誕節肯定一潭屎水
日本仔睇住香港人嚟割韮菜!

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-24 00:54 發表
香港有鬼吸引遊客景點咩?現有嗰啲全部幼稚園級;嚟到仲要無啖好食!

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-24 01:17 發表

0+0即係點?黃碼都唔洗?同大陸人一樣待遇, 直接發藍碼?

引用:
原帖由 newpopocar 於 2022-9-24 01:28 發表

你誤會喇,我講嘅幾個核心問題,同奕晴無關,而係比奕晴更具殺傷力的
香港既國際形象甚差;正如你去旅行會揀菲律賓定星加坡吖?一樣睇法!

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2022-9-24 01:41 發表

香港有鬼吸引遊客景點咩?現有嗰啲全部幼稚園級;嚟到仲要無啖好食!
咁有冇計,外資已經好難再返黎香港,0+0都係博佢地唔走住,背靠祖國但又開關無期可以點,高檔芯片香港又冇技術,得個爛鬼金融中心,咩都2頭唔到岸真係冇咩前景🤷🏻‍♂️

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-24 01:47 發表

咁有冇計,外資已經好難再返黎香港,0+0都係博佢地唔走住,背靠祖國但又開關無期可以點,高檔芯片香港又冇技術,得個爛鬼金融中心,咩都2頭唔到岸真係冇咩前景🤷🏻‍♂️
如果俾美國佬殺埋SWIFT, 香港可以壽終正寢!

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2022-9-24 01:50 發表

如果俾美國佬殺埋SWIFT, 香港可以壽終正寢!
其實都遲早。。。香港d外資走得7788時就唔洗再就黎就去直接斷你,好心唔好再搞埋晒個d人民幣債同人民幣股票要強積金供款,咁做只會令美國佬加快行動

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]