• 瀏覽: 59,153
  • 回覆: 506
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 newpopocar 於 2022-9-24 01:12 發表

你認為0+0會有人嚟?一樣無,幾個核心問題無解決嘛
甘短視有用咩有少少視野好無!
將心比己 班港人一早仆住去換定日元衝日本玩
其他地方嘅人 唔想泥香港食點心雲吞麵??

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2022-9-24 01:41 發表

香港有鬼吸引遊客景點咩?現有嗰啲全部幼稚園級;嚟到仲要無啖好食!
啱,香港根本悶L到閪,冇吸引力景點,食老本,邊有人嚟,係政府以為香港仲有吸引力,傻人當政,或者係有人裝睡不醒。

引用:
原帖由 newpopocar 於 2022-9-24 00:50 發表
港元強勢,咁貴都唔會有人嚟
外幣弱勢,本地人走哂的旅行
聖誕節肯定一潭屎水
你只諗旅遊,有冇想過國際企業,註香港嘅人員因為嚴苛防疫,大部分員工巳離開及總部巳搬咗去新加坡!?

香港刁民唔合作,令香港無法同內地通關,點會有錢賺? 靠外國死得啦,全世界都想入中國市場,賺人仔,係香港反方向想對外多過對內,真係俾小黃人害死。

引用:
原帖由 neilchuen 於 2022-9-24 01:54 發表
旅行社會開返,導遊都有返野做,雖然呢班人唔會點放稅,不過都會叫做小左人失業,外面來香港既人就...新加坡會好d lo
已經有馬拉新加坡同事
問我乜係0+3 佢地都想飛過嚟行吓

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-24 01:47 發表

咁有冇計,外資已經好難再返黎香港,0+0都係博佢地唔走住,背靠祖國但又開關無期可以點,高檔芯片香港又冇技術,得個爛鬼金融中心,咩都2頭唔到岸真係冇咩前景🤷🏻‍♂️
政府話冇走資,好多資金想來香港找投資機會。。。。。人唔笑狗都吠。

其實佢唔係想呃香港市民,佢只是想呃自己。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-9-24 08:31 發表
香港刁民唔合作,令香港無法同內地通關,點會有錢賺? 靠外國死得啦,全世界都想入中國市場,賺人仔,係香港反方向想對外多過對內,真係俾小黃人害死。
最大果個最智障

啲黃絲話靠內需都可以生存嘛。😂😂

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2022-9-24 08:30 發表

啱,香港根本悶L到閪,冇吸引力景點,食老本,邊有人嚟,係政府以為香港仲有吸引力,傻人當政,或者係有人裝睡不醒。
完全贊同!👍👍

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2022-9-24 08:33 發表

最大果個最智障
美德法英日韓商界,主流意見都話唔可以無咗中國市場,當中唔少大企業仲唔理佢地政府警告,加大大陸投資,係得金融佬話如果中國打台灣就撤出中國市場。

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2022-9-24 01:41 發表

香港有鬼吸引遊客景點咩?現有嗰啲全部幼稚園級;嚟到仲要無啖好食!

非常同意,香港得迪士尼玩一日
然後最多一日購物, 之後過澳門賭一日, 就完

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2022-9-24 08:32 發表

政府話冇走資,好多資金想來香港找投資機會。。。。。人唔笑狗都吠。

其實佢唔係想呃香港市民,佢只是想呃自己。
香港就真係冇走資,就算港元換美金或外弊,但啲錢係留番係香港嘅銀行體系,其實啲錢係留係香港

從另外一個角度睇,美國加息咁大幅度,咁多次,在港元跟美元掛鉤情況下,理論上係跟加,但係只加0.125,結餘仲有千億,就知道啲錢冇大幅流走

引用:
原帖由 newpopocar 於 2022-9-24 00:50 發表
聖誕節肯定一潭屎水
美元更強勢,可以想像美國經濟幾咁差。

引用:
聖誕節肯定一潭屎水
依照呢個理論,咁0+0都死架啦

香港抵死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]