• 瀏覽: 59,092
  • 回覆: 506
  • 追帖: 1
+2
旅行社會開返,導遊都有返野做,雖然呢班人唔會點放稅,不過都會叫做小左人失業,外面來香港既人就...新加坡會好d lo

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-24 01:54 發表

其實都遲早。。。香港d外資走得7788時就唔洗再就黎就去直接斷你,好心唔好再搞埋晒個d人民幣債同人民幣股票要強積金供款,咁做只會令美國佬加快行動
恆生接管MPF, 就係搞人仔供款;但唔知個兌換率點計?官價定期調整?還是以供款日之市價計?

引用:
原帖由 neilchuen 於 2022-9-24 01:54 發表
旅行社會開返,導遊都有返野做,雖然呢班人唔會點放稅,不過都會叫做小左人失業,外面來香港既人就...新加坡會好d lo
港人去東北亞、東南亞, 多數「自由行」, 唔需要領隊和導遊~

經濟會越來越好

問亞爺拿8000億 洗

有千年難得一遇嘅總加速師,當然死快啲

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2022-9-24 01:41 發表

香港有鬼吸引遊客景點咩?現有嗰啲全部幼稚園級;嚟到仲要無啖好食!
傾生意同攪展覽重要過遊客

邊有人仲會黎,你香港個朵臭哂!只係方便左班商家佬同香港人出去玩!

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-24 00:54 發表
早死同遲死既問題,香港咁內循環法都係遲早出事,情願盡快對外通返好好過,0+3其實都仲係冇用,0+0先有用,另外香港一地吉舖,旅客黎香港又係唔知點
唔使訂隔離酒店,已經會有商務客
觀光客係環球經濟差之下0+0都唔會黎

做咗先,再睇效果,總好過乜都唔做

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-9-24 01:54 發表

其實都遲早。。。香港d外資走得7788時就唔洗再就黎就去直接斷你,好心唔好再搞埋晒個d人民幣債同人民幣股票要強積金供款,咁做只會令美國佬加快行動
佢地會唔會行動邊個知,如其係咁,做好自己先,望就望美麗國國力盡快衰退

最緊要方便香港人往來外地啫唔洗淨係睇一邊嘅

引用:
原帖由 newpopocar 於 2022-9-24 00:50 發表
港元強勢,咁貴都唔會有人嚟
外幣弱勢,本地人走哂的旅行
聖誕節肯定一潭屎水
身邊朋友個個部署聖誕外遊,反而真係忽略本地經濟會弱,因為啲人帶晒錢出去玩,冇諗在本土消費。

引用:
原帖由 達維 於 2022-9-24 05:17 發表

身邊朋友個個部署聖誕外遊,反而真係忽略本地經濟會弱,因為啲人帶晒錢出去玩,冇諗在本土消費。
唔在香港消費既都係黃絲黑暴, 劏房窮人.
最緊要係唔好再返香港消費, 唔好再攞消費卷.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]